Κύκλωμα προστασίας: Στη φυλακή 3 μέλη – Την Τρίτη η απολογία του φερόμενου ως αρχηγού (video)

Κύκλωμα προστασίας: Στη φυλακή 3 μέλη – Την Τρίτη η απολογία του φερόμενου ως αρχηγού (video)

Πολυσέλιδη είναι η δικογραφία για το κύκλωμα προστασίας που δρούσε σε διάφορες συνοικίες του Πειραιά και της Αττικής και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Εκβιάσεις καταστηματαρχών, βόμβες, ξυλοδαρμοί, όπλα, ναρκωτικά και απάτες είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν 3 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα τους και ο αστυνομικός.

Δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθούν και οι υπόλοιποι 6, ανάμεσα τους και ο φερόμενος ως αρχηγός.

Ο αρχηγός της οργάνωσης περιγράφεται ως αδίστακτος, ενώ μαζί με τα μέλη της, είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλο τον Πειραιά. Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι εκβίαζαν ακόμα και ιδιοκτήτη pet shop, από τον οποίο ζητούσαν χρήματα για προστασία, καθώς και ψιλικατζίδικα αλλά και καταστήματα με ρούχα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας παρείχαν προστασία σε αθλητικούς συλλόγους, ενώ από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες φαίνεται πως μπλέκονται και σε στημένα παιχνίδια.

Η διοργάνωση παράνομων κυνομαχιών σε όλη τη χώρα ήταν ακόμα ένα από τα ενδιαφέροντα τους. Μάλιστα στο σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκαν σκυλιά που χρησιμοποιούσε για κυνομαχίες, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 32 περιπτώσεις εκβιασμών.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση