Samsung Galaxy A41 review: Δοκιμάζουμε το νέο μοντέλο της σειράς A στη μεσαία κατηγορία τιμής

Σχεδιασμός – κατασκευή – ποιότητα

Έχει οθόνη 6.1 ιντσών, αρκετά μικρή σε σχέση με τα στάνταρτ του 2020 όμως μου αρέσει – συνηθίζεται γρήγορα. Το λεπτό του προφιλ συνδιαστικά με τα λεπτά bezzel, αφήνει μια πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι. Μπορείς να το ελέγχεις ρε παιδί μου. Πλάτη και σασί είναι από πλαστικό υλικό, παρόλο όμως που δεν το χρησιμοποιώ με θήκη, γραντζουνιές δεν βρήκα.

Η κάμερα είναι τριπλή και βρίσκεται σε ένα παραλληλόγραμμο setup πάνω αριστερά παρέα με το LED flash. Είναι δίκαρτο 4G και μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα με δύο SIM και κάρτα μνήμης micro SD. Το συρταράκι έχει περίεργο σχεδιασμό. Έχει έξοδο ακουστικών, υποδοχή USB Type-C και μέσα NFC.

Samsung Galaxy A41 review Techblog

Εσωτερικός κόσμος

Στην καρδιά του Galaxy A41 χτυπάει ο επεξεργαστής MediaTek P65 και σε συνδιασμό με την μνήμη RAM 4GB το αποτέλεσμα στην καθημερινή χρήση είναι ικανοποιητικό. Θα το θέλαμε καλύτερο; Ναι. Η ενσωματωμένη μνήμη είναι 64GB και μπορεί να επεκταθεί με κάρτα μνήμης έως και τα 512GB.

Οθόνη

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας Super AMOLED με ανάλυση FullHD+ και φιλοξενεί την selfie κάμερα στο κέντρο πάνω και τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην μέση κάτω. Έχει ωραία χρώματα και πολύ καλή γωνία θέασης, αυτό που της λείπει είναι επιπλέον φωτεινότητα. Είναι φωτεινή υπό κανονικές συνθήκες αλλα στον ήλιο της λείπει η σπιρτάδα.

Samsung Galaxy A41 review Techblog

Κάμερα

Πάμε τώρα πάλι πίσω για να συναντήσουμε την τριπλή κάμερα που αποτελείται από αισθητήρες 48MP telephoto, 8MP ultrawide και 5MP depth. Μια τυπική κάμερα που θα ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Δώστης φως και θα στα εμφανίσει όλα ωραία. Αν θέλετε να εκμεταλευτείτε όλα τα Megapixel του αισθητήρα, σας δίνετε και αυτή η επιλογή. Night mode δεν έχει αλλά τραβάει καλά με χαμηλό φωτισμό, εκεί που μπερδεύεται είναι στην ενδιάμεση κατάσταση, δηλαδη ούτε να έχει καλό φως αλλά ούτε και λίγο. Εκεί οι φωτό χάνουν τον ενδιαφέρον τους.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες της κάμερας είναι το live focus που σας επιτρέπει να αλλάξετε το bokeh στο φόντο και μετά το κλικ. Tο Ultrawide τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο, παραδίδει ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα. Απουσία παίρνει ο φακός macro. Επιλογή όμως έχετε για Live focus και στην selfie κάμερα 25 Megapixel. Καλό το αποτέλεσμα και εδώ. Το Utrawide της όμως, δεν έχει ενδιαφέρον στην πράξη.

Video

Πάμε στο βίντεο όπου είναι πιο δυνατό δημείο του A41. Με μέγιστη ανάλυση Full HD 30 fps τα πλάνα σας θα είναι πολύ καλά και σταθερά, χωρίς τρέμουλο. Εδώ απουσία παίρνει η επιλογή για slow motion video.

Samsung Galaxy A41 review Techblog

Μπαταρία

Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 3500 mAh. Είναι μικρή και φορτίζει γρήγορα με τον παρεχόμενο φορτιστή, κρατάει όμως αρκετά, θα σας δώσει περισσότερο από μια μέρα χρήσης.

UI

To Galaxy A41 τρέχει Android 10 με One UI 2.1 Έχει dark mode σε ολόκληρο το μενού και καλούδια όπως την λειτουργία “Οθόνη edge” που σας δίνει πρόσβαση σε συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές και άλλα widgetoκαλούδια!

Samsung Galaxy A41 review: Δοκιμάζουμε το νέο μοντέλο της σειράς A στη μεσαία κατηγορία τιμήςTechblog.gr

Κώστας Βλαχάκης