Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάς

Μπορεί η Qualcomm να είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως σε προμήθεια SoC για smartphones και να παλεύει στο χώρο των PC, όμως η εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερωθεί και στο χώρο των smartwatch.

Η Qualcomm ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και Snapdragon Wear 4100+ για τα smartwatch της επόμενης γενιάς. Η νέα πλατφόρμα προσφέρει τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A53, μαζί με την GPU Adreno 504 και υποστήριξη για LPDDR3 μνήμη RAM (750MHz). Μαζί, η εταιρεία προσφέρει dual ISP για υποστήριξη καμερών έως και 16MP, κάτι αρκετά μεγάλο για smartwatch.

Τα νέα SoC σχεδιάζονται στα 12nm και έχουν έως και 85% καλύτερες επιδόσεις από την τωρινή πλατφόρμα Snapdragon Wear 3100. Επίσης, μέσω του συνεπεξεργαστή για Always On οθόνες (ΑΟΝ), έχει μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας όταν είναι συνεχώς ενεργή οθόνη, με τον κύριο επεξεργαστή να αναλαμβάνει δράση όταν ενεργοποιήσει κάποιος την οθόνη.

Η διαφορά των δύο εκδόσεων είναι πως το Snapdragon Wear 4100+ θα περιλαμβάνει το βασικό SoC (SDM429w ή SDA429w) και τον συνεπεξεργαστή AON (QCC1110), μαζί με διάφορα chips όπως PMIC, RF για Modem/GPS και RFEE. Από την άλλη, ο Snapdragon Wear 4100 θα περιλαμβάνει μόνο το SoC, μαζί με τα βασικά chip που τον συνοδεύουν.

Χάρη στην τεχνολογία των 12nm, η εταιρεία υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση μέχρι και 25% σε σχέση με τα σημερινά smartwatch, κάτι που ίσως δώσει στην πλατφόρμα Wear OS το απαραίτητο boost. Η Qualcomm δεν ανακοίνωσε πότε θα δούμε τα πρώτα smartwatch με τα εν λόγω SoC, ωστόσο είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα δούμε στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Πηγή

Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάςTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης