Τα Mac με ARM επεξεργαστές δε θα υποστηρίζουν εγκατάσταση Windows μέσω Boot Camp

Η Apple γνωστοποίησε την απόφαση της να δημιουργήσει τα δικά της ARM chips για τα επερχόμενα προϊόντα Mac, αφήνοντας μία για πάντα τους επεξεργαστές Intel. Αν και η κίνηση της εταιρείας είναι λογική, για απόλυτο έλεγχο και του software και του hardware, κάποιες λειτουργίες είναι λογικό να μην είναι διαθέσιμες.

Μία από αυτές τις λειτουργίες θα είναι και ο Βοηθός Boot Camp, το πρόγραμμα εγκατάστασης λειτουργικού Windows 10 που είναι διαθέσιμο εδώ και χρόνια για τις εκδόσεις macOS. Με αυτή τη λειτουργία οι χρήστες όχι μόνο μπορούσαν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό της Microsoft, αλλά η Apple παρείχε και όλους τους drivers για τα συστήματα και τα περιφερειακά της.

Ο λόγος φαίνεται να είναι πως η Microsoft δίνει τις άδειες της έκδοσης Windows 10 για ARM μόνο σε κατασκευαστές και όχι σε καταναλωτές. Επίσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Apple, η εταιρεία δε θα επιτρέπει σε κανένα άλλο λειτουργικό σύστημα να μπορεί να κάνει boot απευθείας, παρά μόνο μέσω virtualization εντός του macOS.

Μην ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της WWDC η Apple έδειξε ένα demo με την εφαρμογή Parallels Desktop να τρέχει σε ARM, τρέχοντας όμως Linux. Επίσης, οι Virtual Machine εφαρμογές δε θα υποστηρίζονται από την τεχνολογία μετάφρασης Rosetta 2.Πάντως, η Apple εργάζεται στενά με τη Microsoft ώστε η σουίτα Office να είναι έτοιμη για τα Mac με ARM στα τέλη της χρονιάς.

Πηγή

Τα Mac με ARM επεξεργαστές δε θα υποστηρίζουν εγκατάσταση Windows μέσω Boot CampTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης