Α. Ξανθός: Πολιτικός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης – Έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση (audio)

Α. Ξανθός: Πολιτικός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης – Έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση (audio)

Ο τομεάρχης Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός μίλησε στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, στην εκπομπή «Οι Απέναντι», με την Μαρία Γεωργίου και τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα ο κος Ξανθός είπε « δε νομίζω ότι το τολμά, δε θέλει να το κάνει, προσπαθεί να δημιουργεί ένα κλίμα δυνάμει ενοχής των πάντων και ενδεχομένως κάποια στιγμή θα στοχοποιηθούν και άλλοι. Νομίζω ότι είναι ένας πολιτικός αντιπερισπασμός που κάνει η κυβέρνηση απέναντι στη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί».

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του κ. Παππά είπε: «από την πλευρά του Νίκου Παππά έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης και για το ύφος και για την ουσία. Νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας οδηγήσει να θωρακίσουμε πολύ πιο συστηματικά στη συλλογική και την ατομική αξιοπιστία και αξιοπρέπεια όλων. Αυτό είναι το ζητούμενο, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε είναι εσαεί δεδομένο».

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του ιδίου στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να σταματήσει η σκανδαλολογία και να προχωρήσουν μπροστά είπε ότι «πρέπει να κάνουμε μια αποτίμηση της τακτικής μας και της γραμμής μας για το θέμα της κάθαρσης και της διερεύνησης σκανδάλων του παρελθόντος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει με θεσμικό τρόπο στην αρχή από τη Βουλή και μετά από τη δικαιοσύνη, εννοείται ότι δε λέω αυτό. Αυτό που θεωρώ ότι ήταν προβληματικό είναι ότι υπήρξε μία υπέρ-επένδυση σε αυτή τη γραμμή».

Σε ερώτηση εάν στην ΚΕ το Σάββατο αποφάσισαν τη στήριξη των στελεχών που δέχονται ανοίκεια επίθεση συμπεριλαμβάνεται και ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας υπουργός που συνεργάστηκε με την κυβέρνηση μας. Προφανώς και αυτός έχει βρεθεί στο στόχαστρο αυτές τις ημέρες».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση