Άνοιγμα του τουρισμού – Αύξηση της επαγρύπνησης (live)

Άνοιγμα του τουρισμού – Αύξηση της επαγρύπνησης (live)

Αεροδρόμια, χερσαία σύνορα, λιμάνια, την Τετάρτη 1η Ιουλίου ο τουρισμός «ανοίγει» και για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, θα λειτουργήσουν 78 ξενοδοχεία καραντίνας ανά την επικράτεια. Το γεγονός θα βοηθήσει στην ενθάρρυνση των τουριστών, στο να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς.
Παρακολουθήστε το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Στη Χίο έχει οριστεί ξενοδοχείο καραντίνας δυναμικότητας 43 κλινών από τη στιγμή που βρέθηκε το ξενοδοχείο δεν χρειάζεται να δεσμεύσουμε δωμάτια στα καταλύματα μας, τονίζουν οι ξενοδόχοι.
Στη Σάμο και την Ικαρία έχουν επιλέγει τα δυο ξενοδοχεία καραντίνας τα οποία θα φιλοξενήσουν τυχόν κρούσματα κορονοϊού.
Σε Τρίπολη, Λουτράκι, Ερμιονίδα, Μονεμβασιά και Μεσσήνη, θα λειτουργήσουν τα πέντε ξενοδοχεία καραντίνας για τις ανάγκες της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην καρδιά της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη βρίσκεται το τετράστερο ξενοδοχείο 56 κλινών, που θα καλύψει τις ανάγκες για προσωρινή φιλοξενία των Ασθενών με κορονοϊό στην πρωτεύουσα.
Το προσωπικό όλων των καταλυμάτων περνά από ειδική εκπαίδευση.

Ήδη έχει καλυφθεί το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας σε 59 περιφερειακές ενότητες. Ένα επιπλέον 11% θα «κλείσει» έως τις 30 Ιουνίου, στην ηπειρωτική χώρα και για το υπόλοιπο 22%, θα εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο που θα προβλέπει ότι τουριστικές περιοχές που δεν διαθέτουν ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από όμορες περιοχές.

Όταν θα καλυφθούν οι ανάγκες για ξενοδοχεία καραντίνας σε όλη τη χώρα, αίρεται η υποχρέωση των ξενοδόχων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία ασθενών με κορονοϊό.

Καθημερινά και στοχευμένα τεστ στα αεροδρόμια ανακοίνωσε από τη Κρήτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε σύσκεψη με εκπροσώπους του αεροδρομίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

Έτοιμο να συνδράμει με κάθε μέσο είναι το Εθνικό κέντρο Άμεσης βοήθειας.

Στη Λέσβο, τρεις πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Όλοι είχαν υποβληθεί σ’ επανέλεγχο καθώς μεταξύ των διασωθέντων πριν από δύο εβδομάδες, σε περιστατικό στην περιοχή της Πέτρας, είχε βρεθεί ένας τότε θετικός στον κορονοϊό.

Απαιτείται επαγρύπνηση τις παραλίες

Η χαλάρωση στα μέτρα ασφαλείας από κάποιους λουόμενους που παρατηρείται στις παραλίες, προβληματίζει εκείνους που τηρούν τις αποστάσεις, αλλά και τους καταστηματάρχες.
Οι εργαζόμενοι στην παραλία κάνουν μεγάλες προσπάθειες και συνεχείς συστάσεις στους λουόμενους, προκειμένου να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να μη συνωστίζονται.

Στην ελεύθερη πλευρά της παραλίας παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός, καθώς την επιλέγουν οι περισσότεροι για οικονομικούς λόγους, με αποτέλεσμα συχνά να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έρχονται προετοιμασμένοι, με τα αντισηπτικά τους, και προσπαθούν όσο μπορούν να κρατάνε τις αποστάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: 

Για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα της Ε.Ε. την 1η Ιουλίου (video)

Ο κορονοϊός στην Ελλάδα: 23 κρούσματα – Κανένας θάνατος

Λέσβος: Τρεις θετικοί στον κορονοϊό στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση