ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η ηχογράφηση Μιωνή-Παππά-Προσφεύγει στον Άρειο Πάγο (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η ηχογράφηση Μιωνή-Παππά-Προσφεύγει στον Άρειο Πάγο (video)

Μέχρι τις 15 Ιουλίου η Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα καταθέσει το πόρισμα της στην Βουλή. Την ίδια ώρα, αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ηχογράφηση Μιωνή κατέθεσαν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης, Φώτης Κουβέλης.

Προανακριτική Επιτροπή

Η Ολομέλεια του Σώματος θα συνεδριάσει -πιθανόν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου– για να αποφασίσει την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Εάν τον παραπέμψει η Βουλή τότε θα οριστεί δια κληρώσεως το Δικαστικό Συμβούλιο, που θα αποτελείται από 5 δικαστές. Θα υπάρξει πόρισμα-βούλευμα του Συμβουλίου και εάν είναι παραπομπή η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ηχογράφηση Μιωνή: Αναφορά ΣΥΡΙΖΑ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη, κατέθεσαν αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ηχογράφηση Μιωνή ζητώντας  να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «Ο κ. Σάμπυ Μιωνής, λοιπόν, επέλεξε μόλις στις 22/06/2020, 4 μέρες πριν τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής και 4 ολόκληρα χρόνια μετά την πράξη της μαγνητοφώνησης, να καταθέσει στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή ένα έγγραφο απομαγνητοφώνησης της παράνομα καταγεγραμμένης ιδιωτικής συνομιλίας του με πρώην υπουργό, που εν γνώσει του έγινε κατά τη διάρκεια ιδιωτικού ταξιδιού του τελευταίου και έναντι του οποίου δεν προσάπτει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για παραβίαση απορρήτου της προφορικής συνομιλίας, εν αγνοία και χωρίς τη ρητή συναίνεση του συνομιλητή του που είναι είναι απαγορευμένη στο δίκαιό μας, ενώ στην αναφορά που κατατέθηκε γίνεται εκτενής αναφορά στη Νοvartis ως σκανδάλου.

«Παράνομες πράξεις είναι η καταγραφή συνομιλίας παράνομη πράξη είναι η χρήση αυτών κρίση η οποία έχει γίνει σε πολλαπλά επίπεδα και Βεβαίως και από την προανακριτική επιτροπή είναι μία υποχρέωση μας αναφορικά με την υπόθεση που λέγεται νομιμότητα δεν μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία χώρα κασέτας» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

«Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να επιληφθεί όπως κρίνει η ίδια Φυσικά και να προστατεύσει το το δικαιικό σύστημα στη Χώρα και να μην γίνει η χώρα μας μία χώρα συμπεριφορών παρακρατικών» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ

O Αλέξης Τσίπρας, με την έναρξη της συνεδρίασης έστειλε ένα πολύ καθαρό και ηχηρό μήνυμα «όχι άλλα λάθη» στο Νίκο Παππά και στα υπόλοιπα στελέχη.

Η εισήγηση του προέδρου αλλά και το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς ανέλαβε την ευθύνη για λάθη ύφους και ουσίας, φαίνεται ότι πιθανώς εκτόνωσαν σε κάποιο βαθμό την κατάσταση.

Υπήρξαν στελέχη που ζήτησαν περισσότερες εξηγήσεις, όπως ο Νίκος Φίλης, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι που στήνει η ΝΔ», υποστήριξε ωστόσο ότι τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να τα προσπερνούν έτσι.

Φέρεται μάλιστα ότι είπε πως εάν δεν υπάρξουν ικανοποιητικές εξηγήσεις δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση πάντως συνεχίστηκε, τα περισσότερα στελέχη σχολίασαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την αυτοκριτική του για λάθη και παραλείψεις κατά την περίοδο διακυβέρνησης, ενώ η ΝΔ που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν ανέλαβε καμία ευθύνη.

«Ανάληψη της ευθύνης σημαίνει αναγνώριση του λάθους αυτό είμαστε στην αριστερά. Και μία κουβέντα να μας ξεφύγει έχουμε παρρησία και θάρρος να το αναγνωρίζουμε δημόσια και έτσι πρέπει να γίνεται. Το κάνουμε στα συλλογικά μας όργανα» δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση