Αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή-Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση (video)

Αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή-Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση (video)

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος αποχώρησε από την επιτροπή προανακριτικής εξέτασης με τους συνηγόρους του καταγγέλοντας, ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του, καθώς η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Νωρίτερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να χαρακτήρισε την ηχογράφηση Μιωνή ως πράξη κατασκοπείας. Την ίδια ώρα στα ύψη είναι η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη συνομιλία Παππά-Μιωνή.

Πέτσας: Ο Τσίπρας είτε να διαγράψει τον Παππά είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους

«Ας πει ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;» επισημαίνουν Κυβερνητικοί Κύκλοι.

«Ο κ. Παππάς, Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνώριζε τουλάχιστον από τότε -από το Μάιο δηλαδή του 2016- την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου» τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιος Πέτσας και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα είτε να διαγράψει τον Παππά είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους»

Για πολιτικό αντιπερισπασμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να σύρεται σε λάσπη, το αληθινό παρακράτος είναι αυτό που αποπειράται να εκβιάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν παράνομο υλικό» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία Μιωνή υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλοι διάλογοι, οι οποίοι θα έρθουν στο φως.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς παραδέχθηκε ότι είναι εκείνος που ακούγεται στο ηχητικό. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι όταν μιλούσε για «μαγαζί» δεν εννοούσε το Μαξίμου, αλλά τον επιχειρηματία, ότι συνομίλησε μαζί του έπειτα από αίτημα του Ισραήλ και ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε γενική ενημέρωση για την πορεία των πραγμάτων.

«Είναι η δική μου φωνή, ναι. Ο Πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για μία εκάστοτε συνάντηση που μπορώ να κάνω εγώ στο πλαίσιο των καθηκόντων του» τόνισε ο κ. Παππάς.

Παπαγγελόπουλος: Πράξη κατασκοπείας η ηχογράφηση Μιωνή 

«Οι διάλογοι με αθωώνουν πλήρως», σχολιάζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Η δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν Έλληνα ή ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας από το κ. Μιωνή. Είναι παράνομη η καταγραφή και η δημοσιοποίηση της συνομιλίας φέρεται να κατάθεσε στην Προανακριτική ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σε ερώτηση εάν είναι συνένοχος ο κ. Παππάς, απάντησε ότι δεν έχει καμία ευθύνη. Ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία, πρόβλημα υπάρχει στην παράνομη καταγραφή και διάδοσή του.

Στη χθεσινή, 5η κατά σειρά κατάθεσή του στην Προανακριτική, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εμφανίζεται να παίρνει, εκ νέου, αποστάσεις από όσα ακούγονται στο ηχητικό από τον Νίκο Παππά, τόσο για την προσπάθεια στοχοποίησης της Μαρέβας Μητσοτάκη όσο και για τις αναφορές προς την Ελένη Τουλουπάκη.

Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι;
Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κ. Παππά το Σαββατοκύριακο στην επιτροπή και να του πείτε, άλλα λες εκεί, άλλα λες εδώ ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Φέρεται να υποστήριξε, επίσης, ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον φώναξε σπίτι του για να του ζητήσει να βοηθήσει τον Σταύρο Παπασταύρου. Ζήτησε μάλιστα κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο Σαμαράς είχε πει ότι εγώ είχα πάει να του ζητήσω βοήθεια. Τι ανάγκη είχα εγώ τότε να το κάνω; Την Γκαμπρόφσκι μου την ανέφερε ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ξανά στη συγκεκριμένη συνάντηση και αργότερα, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς ούτε με πίεσε, ούτε με απείλησε, ούτε με εκβίασε.
Δημοσιογράφος: Το θεωρείτε παρέμβαση;
Παπαγγελόπουλος:Όχι, ούτε παρέμβαση ήταν.

Για «ηχηρές αντιφάσεις και ψεύδη» από πλευράς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

«Καμία απόσταση Παπαγγελόπουλου – Παππά», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους. Και ό,τι υλικό διαθέτει από τον νέο Μαυρίκη, κ. Μιωνή, να το δώσει τώρα στη δημοσιότητα» σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα Γεωργιάδη-Τουλουπάκη

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και της Εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, με αφορμή τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας κατά του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Να μπει στη φυλακή η κυρία Τουλουπάκη γιατί παραβίασε το σύνταγμα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ για «κύμα ανθρωποφαγίας», έκανε λόγο η Εισαγγελέας.

«Είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας» αναφέρει η κ. Τουλουπάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει άμεσα θέση για τις αποκρουστικές παρεμβάσεις του υπουργού του στη Δικαιοσύνη: Ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κ. Τουλουπάκη, όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν έχει βρει απολύτως τίποτε εναντίον μου για το μόνο αδίκημα που μπορεί να με ελέγξει, επιτρέπει με την κωλυσιεργία τον δημόσιο καθημερινό μου διασυρμό. Ντροπή της!» ανάφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντιδράσεις

Για ανάγκη «κάθαρσης» στη Δικαιοσύνη μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Κων. Κυρανάκης, αναφερόμενος σε όσα ακούγονται τελευταία σε ηχητικά από πρώην υπουργούς.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αίθουσα αυτή, και να μην υιοθετούμε άκριτα και να αναπαράγουμε τα όσα γράφονται και λέγονται, απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος.

«Εδώ έχουμε τον εξ’ απορρήτων, των εκ δεξιών του Πρωθυπουργού να μιλάει για την κυβέρνηση μαγαζί, να μιλάει για το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου» ήταν το σχόλιο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

« Η διαφθορά και η διαπλοκή αποτελούν πεδία του συστήματος» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τόνισε ότι «Όλα αυτά τι δείχνουν; Σήψη, βρώμα, δυσωδία, κόζα νόστρα».

«Αυτό που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες, είναι άλλη μια κοκκορομαχία στην οποία εμείς δεν θα συμμετάσχουμε» επεσήμανε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25,  Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση