OnePlus: Επιβεβαιώνει την κυκλοφορία μίας lite έκδοσης για Ευρώπη και Ινδία

OnePlus new beginings

Η κυκλοφορία του OnePlus Z, μίας πιο οικονομικής έκδοσης των OnePlus 8 και 8 Pro είναι σχεδόν δεδομένη. Η συσκευή έχει περάσει ήδη από το GeekBench, αποκαλύπτοντας τον επεξεργαστή Snapdragon 765G και 12GB RAM, ενώ τα leaks κάνουν λόγο για τετραπλό σύστημα κάμερας και τιμή γύρω στα 299 Δολάρια.

Ο Carl Pei, συνιδρυτής της OnePlus, υπέδειξε στους χρήστες ένα νέο προφίλ στο Instagram, το οποίο ονομάζεται @OnePlusLiteZThing, ένα αρκετά περίεργο όνομα που ακούει και στις δύο υποψήφιες ονομασίες που έχουν αναφερθεί από διαρροές. Το εν λόγω account έχει ανεβάσει κάποιες αινιγματικές φωτογραφίες, οι οποίες αναφέρουν “New Beginnings”, όπως επίσης και μία ανακοίνωση, η οποία αναφέρει πως έχει περάσει καιρός από όταν η εταιρεία έκανε κάτι παρόμοιο, χωρίς να αναφέρει τι ακριβώς.

Από την άλλη, στο επίσημο forum της OnePlus ο CEO της εταιρείας, Pete Lau, ξεκαθάρισε κάπως το μυστήριο, καθώς υπόσχεται να προσφέρει premium, flagship εμπειρία σε νέα, ποιο οικονομική σειρά smartphone. Χωρίς να γνωστοποιεί τιμή ή ημερομηνία διάθεσης, ο Lau γνωστοποίησε πως η νέα συσκευή θα έχει σχετικά μικρή διαθεσιμότητα, με το ντεμπούτο της να γίνεται σε Ευρώπη και Ινδία. Βέβαια, ο ίδιος υπόσχεται πως στο κοντινό μέλλον θα κυκλοφορήσουν νέα, οικονομικά smartphones και στη Βόρεια Αμερική.

Η ομάδα που θα παράγει τις νέες συσκευές θα καθοδηγείται από τον Paul Yu, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια είχε ηγετικές θέσεις στην ανάπτυξη του hardware των συσκευών της εταιρείας. Τέλος, ο Lau σημείωσε πως η ομάδα παραγωγής των νέων συσκευών αποτελείται από νέα, δημιουργικά και ενθουσιώδη μέλη της OnePlus από όλων τον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται ασταμάτητα τους τελευταίους μήνες για να υπάρξει το νέο product line.

Από τα παραπάνω, συμπεραίνουμε πως η OnePlus δεν έχει σχεδιάσει απλά μία συσκευή, αλλά με τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής ελπίζει σε μία σειρά από νέα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι ίσως η εταιρεία ποντάρει αρκετά παραπάνω στις οικονομικές λύσεις πλέον, κάτι που δεν έκανε με το OnePlus X. Τέλος, η μικρή διαθεσιμότητα ίσως είναι και ένα μικρό πείραμα, όπως είχε γίνει με το OnePlus One, για να δει η εταιρεία αν όντως υπάρχει αρκετή ζήτηση για το νέο προϊόν.

OnePlus: Επιβεβαιώνει την κυκλοφορία μίας lite έκδοσης για Ευρώπη και ΙνδίαTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης