Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλου – Ανιχνεύτηκε σαλμονέλα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλου – Ανιχνεύτηκε σαλμονέλα

Στην ανάκληση ρολού κοτόπουλου με μπέικον και τυρί προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς εντοπίστηκε στο προϊόν η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

O ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.  Στο συγκεκριμένο δείγμα εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Πρόκειται για προϊόν που διανέμεται από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε. (υποκατάστημα MyMarket), με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ» με ημερομηνία παραγωγής 18/11/19 και ημερομηνία λήξης 18/11/20, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη διενεργούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί αυτό το προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: ΕΦΕΤ

www.ert.gr

Τίνα Σιδέρη
image}

Αφήστε μια απάντηση