Ποταμός αποκαλύψεων γα τον ψευτογιατρό-Τα λάθη που τον πρόδωσαν (video)

Ποταμός αποκαλύψεων γα τον ψευτογιατρό-Τα λάθη που τον πρόδωσαν (video)

Η δράση του απατεώνα γιατρού ξεδιπλώνεται μέσα από τις μαρτυρίες των θυμάτων του, αλλά και των γιατρών που συνεργάστηκαν άθελά τους μαζί του. Ένας από αυτούς τον ξεσκέπασε, όταν διαπίστωσε ότι δεν διέθετε βασικές γνώσεις ιατρικής.

Δύο ήταν οι κινήσεις που πρόδωσαν τον 47χρονο, που συστήθηκε σε γνωστή κλινική των Αθηνών ως νευρο-ογκολόγος με εξειδίκευση στα παιδιά και έδρα στην Ελβετία. Σε ερώτηση μέλους του διοικητικού συμβουλίουυ φάνηκε η παντελής του άγνοια.
«Του έδειξα την πηχεοκαρπική μου και του λέω πονάει ο τρικέφαλός μου. Και μου λέει θα σου δώσω εγώ μια αλοιφή να γιάνεις.. Και του λέω ξέρεις που είναι ο τρικέφαλος; Είναι αλλού δεν είναι στην πηχεοκαρπική του λέω. Φύγε από εδώ μην σε πάρω με τις κλωτσιές», ανέφερε ο
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος μέλος Δ.Σ. Κεντρικής Κλινικής Αθηνών -χειρούργος-ορθοπεδικός.
Κατά την ξενάγήσή του μάλιστα στην κλινική κίνησε περαιτέρω τις υποψίες καθώς φάνηκε ότι δεν γνωρίζει βασικούς κανόνες υγιεινής.

Έγινε καταγγελία στις αρχές για τον 47χρονο και έτσι ήρθε η αρχή του τέλους της παράνομης δραστηριότητας του. Στην κλινική μάλιστα είχε παραπέμψει και ασθενείς ανάμεσά τους και μια ηγουμένη.

Ο 47χρονος στο παρελθόν είχε επιδιώξει να συνεργαστεί με την κλινική, ωστόσο αρνήθηκε να συμπληρώσει τα δικαιολογητικά καθώς το πρώτο που ζητούσαν ήταν το πτυχίο του. Γι’ αυτό και η συνεργασία ναυάγησε εξαρχής.

Εμφανιζόταν ως κορυφαίος ιατρός με διεθνεί περγαμηνές, ενώ υποσχόταν πλήρη ίαση από τον καρκίνο με δικά του σκευάσματα από βότανα, λάδι κάνναβης και άλλα συστατικά. Έπειθε τους ασθενείς με ανίατες αρρώστιες να σταματήσουν τις θεραπείες τους για να έρθει το θαύμα. Συγγενής κοριτσιού που έσβησε με τις πρωτοποριακές του μεθόδους μίλησε στην ΕΡΤ.

«Η οικογένεια παραπλανήθηκε γιατί το παιδί παίρνοντας τα σκευάσματα είχε παρουσιάσει συμπτωματικά, όπως φάνηκε στη συνέχεια, κάποιες ανατάσεις στην υγεία του, γι’ αυτό και συνέχισαν τη θεραπεία. Είχε πονοκεφάλους όμως και κάποια στιγμή άρχισε η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και έφυγε από τη ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο μεγάλος φόβος των οικογενειών των θυμάτων είναι ότι ο 47χρονος θα βρει τον τρόπο και θα καταφέρει να βγει σύντομα από τη φυλακή.

Εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό συναίσθημα ανθρώπων και κυρίως γονιών με ανήλικα παιδιά, που έπασχαν από ανίατες και χρόνιες ασθένειες, ο 47χρονος με τα χίλια πρόσωπα, «ψάρευε» τα θύματα του σε ναούς και μοναστήρια.
Στη Μονή της Αγίας Τριάδος πήγαινε συχνά με την οικογένεια του και έλεγε ότι ήταν πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην αστυνομία φθάνουν και νέες καταγγελίες από θύματα του που τον αναγνώρισαν είτε από όνομα του Νίκος Κόντος είτε από τρόπο δράσης του, μιας που ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Κάτια Νιάκαρη

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση