Να επανέλθουν στην ενεργό δράση θέλουν οι εργαζόμενοι της δασοπροστασίας

Να επανέλθουν στην ενεργό δράση για να καλύψουν κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου το πολύ σημαντικό κομμάτι της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών ζητούν δασολόγοι, δασοπόνοι, δασεργάτες και άλλες ειδικότητες, που απασχολήθηκαν για 16 μήνες σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Πυροπροστασίας- ΕΛ.ΠΥ.ΔΑ. Κάτια Τρύφων, πρόκειται για περίπου 4.500 εργαζόμενους, οι οποίοι εργάστηκαν στα δάση “μετά από 30 χρόνια που ήτανε εγκαταλελειμμένα πλήρως και όλοι γνωρίζουμε τις ολέθριες συνέπειες με τρανταχτό παράδειγμα το Μάτι, που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές”.

Υπογράμμισε ότι η υλοποίηση της πρόληψης στις πυρκαγιές μπορεί να σώσει τον πολύτιμο δασικό πλούτο. “Ενδεικτικό είναι να σας πω, ότι μια ώρα χρήσης ενός κατασβεστικού ελικοπτέρου σε μια πυρκαγιά κοστίζει 35.000 ευρώ. Επίσης, θα σας ρωτήσω κάτι ακόμα πιο απλό και πιο αυτονόητο: Πέστε μου πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή, να σας πω πόσο κοστίζει η πρόληψη. Δεν υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα”, σημείωσε.

Η κ. Τρύφων σημείωσε ότι αρχικά ενδιαφέρει τους εργαζόμενους να απασχοληθούν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου “και στην πορεία βλέπουμε πως μπορεί να εξελιχθεί και να στελεχωθεί, πιο οργανωμένα, πιο ουσιαστικά”.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Αφήστε μια απάντηση