The Last of Us Part 2: Χαλαρή η υποδοχή του στην Ελλάδα

Ο πολύπαθος τίτλος της Naughty Dog, πέρασε από πολλά κύμματα, αναβολή, διαρροές του σεναρίου, gameplay, θάνατοι βασικών ηρώων, θέματα που “ενοχλούν” την παγκόσμια κοινότητα, event που δεν έγιναν ποτέ είτε πήραν και αυτά αναβολή, αλλά!

Η ελληνική αγορά το υποδέχεται και αυτή σήμερα επισήμως, το The Last of Us Part 2, με τους πρωταγωνιστές που αγαπήσαμε στο πρώτο αποκλειστικό του PS3, επιστρέφει. Δυναμικά. Μπορεί και όχι.

Πάμε να δούμε λίγο τώρα, αν άξιζε όλο αυτό το hype, επηρεάστηκε η κοινή γνώμη; Γιατί τα νούμερα που έχουμε στα χέρια μας, δεν μας κολλάνε.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, η ρετσινιά των spoilers, έπληξε και τον αποκλειστικό τίτλο της Sony για το PS4. Φταίνε κατά κύριο λόγο αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Μεγάλες εταιρίες και αλυσίδες ελληνικών καταστημάτων έφεραν μεγάλες ποσότητες και αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, σε όλες τις εκδόσεις του παιχνιδιού, μην ξεχνάμε ότι είναι το μεγαλύτερο κλείσιμο της γενιάς, λίγο πριν βγει το PS5, και μάλιστα αφορά exclusive παιχνίδι. Είναι να βγει και σε λίγο καιρό το Ghost of Tsushima, αλλά εκείνο το χαρτί κάηκε πρόωρα για την Sony, που δυστυχώς δεν φαίνεται να το υποστηρίζει μέχρι στιγμής.

Στο θέμα μας όμως, αναφέραμε νωρίτερα ότι δεν φταίνε μόνο τα spoilers. Πολλοί και διάφοροι, έσπασαν εχθές και μάλιστα από νωρίς το embargo της Sony, δίνοντας στον κόσμο και σε πολύ κόσμο μάλιστα, να αρχίσει την εμπειρία του από νωρίτερα. Με αυτό μαμά Sony, δεν είμαστε καθόλου εντάξει. Έλεγξε λίγο σε παρακαλώ το που δίνεις και τι.

Μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, τα πράγματα για τα ελληνικά δεδομένα, και το hype της ελληνικής αγοράς, δεν είναι πραγματικά σε σύγκριση με τα νούμερα που έχουμε στα χέρια μας.

Πολύ χαμηλή ζήτηση του exclusive game της Sony. Για παράδειγμα το αντίστοιχο μεγάλο λανσάρισμα αποκλειστικού τίτλου το 2018, ναι το God of War λέμε, δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Συγκρίνουμε τα αποκλειστικά και το hype.

Μακάρι η αγορά να το υποστηρίξει, έστω και μελλοντικά, το ξεκίνημα είναι πολύ χλιαρό προς το παρόν, αν βγουν και κάποια επιπλέον offers και promo για το TLOU2, θα λειτουργήσει καλύτερα το damage control.

Μέχρι τότε, κλειστά αυτιά και απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι.

Alex Corto

The Last of Us Part 2: Χαλαρή η υποδοχή του στην ΕλλάδαTechblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς