Στ. Πέτσας: Δεν υπάχουν μνημονιακές υποχρεώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης (video)

Ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου (video)

Ολοκληρώνεται σήμερα μια εβδομάδα έντονης κινητικότητας για θέματα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος, ανέφερε, ξεκινώντας τη σημερινή ενημέρωση ο Στέλιος Πέτσας. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση αναπτύσσουν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνοψίζοντας ότι κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, υπογράφηκαν σημαντικές διμερείς συμφωνίες για τον Τουρισμό, την κυβερνοασφάλεια και τη Γεωργία, ενώ συζητήθηκε η «τουρκική δραστηριότητα που συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής». Στο ίδιο μήκος και η επίσκεψη Δένδια στο Κάιρο.

Δεν υπάχουν μνημονιακές υποχρεώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόνες προϋποθέσεις η αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα στέρεο σχέδιο που θα επιτρέψει στις χώρες να γυρίσουν σελίδα. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που θα αλλάξει την Ελλάδα, ανέφερε ενώ σχετιά με τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής , τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται στο ύψος περιστάσεων, ως αντάξιοι των προσδοκιών των πολιτών, σχετικά με το πόσο φιλόδοξο και ποιός θα είναι ο χρονικός ορίζοντας για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Οι θέσεις μας στη σημερινή EUCO είναι γνωστές, κινείται στην κατεύθυνση που είχαν θέσει οι 9 ηγέτες με την επιστολής τους. Μόνες προϋποθέσεις είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα στέρεο σχέδιο που θα επιτρέψει στις χώρες να γυρίσουν σελίδα. Η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται σχέδιο που θα αλλάξει την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Προετοιμαζόμαστε για την 1η Ιουλίου, που θα ανοίξουν πιο πλατιά οι πύλες της χώρας στον τουρισμό, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας περνώντας αναλυτικά στην οικονομία.

  • Παρατείνεται έως και το τέλος του χρόνου, η ισχύς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, που σηκώνουν, πέρα από τις συνέπειες της πανδημίας, και το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.
  • Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα τακτικής ανεργίας για όσους δικαιούχους η σχετική επιδότηση έληξε εντός του Μαΐου.
  • Επεκτείνεται και για τον Ιούνιο η έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που θα πληρωθούν εμπρόθεσμα, για επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία.
  • Στο μεταξύ προχωρά και η θέσπιση πλαισίου που θα ανοίξει το δρόμο σε μικροχρηματοδοτήσεις, με στόχο να ενισχυθούν οι πολίτες που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα, ή θέλουν να προχωρήσουν στη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων ή να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στην αγορά εργασίας, καθώς και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
  • Στο τέλος Ιουνίου, με αρχές Ιουλίου, με βάση τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για μια «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις. Τέλος, παρατείνεται μέχρι 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Σχετικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», ο κύριος Πέτσας επανέλαβε ότι «δεν μπορούν να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια που έσωσε ζωές» ενώ χαρακτήρισε προφανές ότι «ο θόρυβος ξεκινά από ένα μέσο που είναι γνωστό για λάσπη στον πρωθυπουργό και για fake news.

«Για όσους κινούν θέματα για ποσά από την καμπάνιας ενημέρωσης εν μέσω της πανδημίας, παρακαλούμε τον κύριο Τσίπρα να ενημέρωσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο με το οποίο ταυτίζεται κατά τη διακυβέρνησή του», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση