ΣΥΡΙΖΑ: Βολές στην κυβέρνηση για αδιαφάνεια στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και χρηματοδότηση ΜΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Βολές στην κυβέρνηση για αδιαφάνεια στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και χρηματοδότηση ΜΜΕ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης», ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε ότι «πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα το νέο πρόγραμμα σύμφωνα με καταγγελίες δημάρχων, υπάρχουν ήδη δήμοι που έχουν εκχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες τη σύνταξη προτάσεων χρηματοδότησης. Πρόκειται, όπως λέει, για μια σκανδαλώδη κυβερνητική επιλογή που πριμοδοτεί δήμους και εταιρείες που ήδη έχουν αναλάβει εργολαβικά τον «φωτογραφικό» καθορισμό των όρων και την έγκριση μελλοντικών δημοπρατήσεων»

Α.Τσίπρας: Επτασφράγιστο μυστικό τα ποσά που πήρε κάθε ΜΜΕ

Ψηλά στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο για την ενημερωτική δαπάνη που αφορούσε στην εκστρατεία για τον κορονοϊό.

«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο” τονίζει ο Α. Τσίπρας , «μονάχα – όπως λέει – τη χειραγώγηση, το στραγγαλισμό της ενημέρωσης και τη χρηματοδότηση ημετέρων. Και προσθέτει ότι «κάτι τέτοιο όμως συνήθως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «κυβερνητικό αλαλούμ με τις πιέσεις που δέχεται ο κ. Πέτσας, πιέσεις που αντανακλώνται και στον Πρωθυπουργό, καθώς αρνείται να δώσει τη λίστα με τα ποσά που κατευθύνθηκαν στα ΜΜΕ, σε site αμφίβολης ποιότητας».

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση