Τουρνουά ποδοσφαίρου… στην κορυφή του κόσμου!

Perierga.gr - Τουρνουά ποδοσφαίρου... στην κορυφή του κόσμου!

Ο Μίνγκμα Τένζινγκ είναι ένας 25χρονος καθηγητής Αγγλικών σε ένα σχολείο στο ορεινό και απομακρυσμένο χωριό Σιντχούπαλοκ, μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές στο Νεπάλ.

Οι μαθήτριες στην περιοχή συχνά εγκαταλείπουν το σχολείο για να παντρευτούν και να γίνουν νοικοκυρές. «Ο παιδικός γάμος είναι συνήθης», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο CNN. Τα κορίτσια που ζουν κυρίως σε χωριά δέχονται μεγάλες πιέσεις από το σπίτι και δουλεύουν πολύ σκληρά.

Perierga.gr - Τουρνουά ποδοσφαίρου... στην κορυφή του κόσμου!

Ως λάτρης του ποδοσφαίρου, ο Μίνγκμα αποφάσισε να τολμήσει κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα του χωριού ξεπερνώντας τις προκαταλήψεις. Σχημάτισε μια ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών στο σχολείο και πρόσφατα διοργάνωσε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για κορίτσια με τη συμμετοχή κοριτσιών από τα γειτονικά χωριά.

Με αυτοσχέδιες κατασκευές που θυμίζουν τέρμα, τα κορίτσια αγωνίστηκαν 2000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προκαλώντας ενθουσιασμό στους ντόπιους και στους φίλους τους. » Ήθελα να φανεί το πάθος που έδειχναν τα κορίτσια μπροστά μου όταν έπαιζαν ποδόσφαιρο και μπροστά στους υπόλοιπους δασκάλους και στους ντόπιους. Αγαπούν το ποδόσφαιρο και αυτή ήταν μια από τις σπάνιες ευκαιρίες να παίξουν χωρίς εμπόδια και να προσφέρουν ένα ευχάριστο θέαμα», επισημαίνει ο ίδιος.

Perierga.gr - Τουρνουά ποδοσφαίρου... στην κορυφή του κόσμου!

Υπήρχε το κοινωνικό στίγμα ότι τα κορίτσια, ακόμα και ενδοσχολικούς αγώνες δεν έπρεπε να παίζουν, οπότε προσπάθησα αυτό να το αλλάξω.

Κορίτσια ηλικίας 13 έως 16 ετών από πέντε διαφορετικά χωριά συμμετείχαν στο διήμερο τουρνουά. Για να φτάσουν τα κορίτσια στο γήπεδο και όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα  έπρεπε να περπατήσουν 45 λεπτά στον ανήφορο με τα πόδια.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση