Επίθεση με βιτριόλι : Συντριπτικά τα επιβαρυντικά στοιχεία κατά της 35χρονης – Δεν έχει άλλοθι (video)

Επίθεση με βιτριόλι :  Συντριπτικά τα επιβαρυντικά στοιχεία κατά της 35χρονης  – Δεν έχει άλλοθι (video)

Δικαιολογίες σε κάθε ερώτηση του εισαγγελέα για την εμπλοκή της στην επίθεση με βιτριόλι είχε η 35χρονη, όμως τα επιβαρυντικά στοιχεία στην πολυσέλιδη δικογραφία είναι συντριπτικά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν άλλοθι, ενώ υπάρχουν κενά σε σχέση με την παρουσία της στην εργασία της.

Η 35χρονη, συστήθηκε ως ελληνοαμερικανίδα στον οδηγό ταξί που την μετέφερε στον τόπο της επίθεσης.

Η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντα με τις κινήσεις της δράστιδας την προηγούμενη και ανήμερα της επίθεσης παρουσιάζει η ΕΡΤ. Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η 35χρονη να κατεβαίνει από λεωφορείο στη λ. Συγγρού και να κατευθύνεται σε καρτοθάλαμο όπου εκεί έκανε δυο τηλεφωνήματα, στην εταιρεία ραδιοταξί και σε έναν αλλοδαπό, τον οποίο είχε καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο. Οι αρχές βρήκαν από την άρση των επικοινωνιών την κλήση προς τον αλλοδαπό -υπήκοο Μπαγκλαντές- και στη συνέχεια το δικό της τηλέφωνο. Στο δεύτερο βίντεο δείχνει την 35χρονη μετά την επίθεση να κατευθύνεται σε ταξί. Εν τω μεταξύ, η Ιωάννα μόλις έμαθε την ταυτότητα της δράστιδας «πάγωσε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας, επισημαίνοντας ότι δεν είχαν επαφές, ενώ είχαν συναντηθεί 5-6 φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την 35χρονη την παρακολουθούσαν τις τελευταίες 7 ημέρες, καθώς είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία της και χθες προχώρησαν στην προσαγωγή τους όπου βρήκαν επάνω της την τηλεκάρτα και την περούκα, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν η καπαρντίνα, η τσάντα και το παντελόνι που φορούσε την ημέρα της επίθεσης. Η 35χρονη αρνείται ότι έχει εμπλοκή με την επίθεση.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει η ΕΡΤ φαίνεται η 35χρονη την ημέρα της επίθεσης με περούκα να κατευθύνεται τρέχοντας σε ταξί, να επιβιβάζεται σε αυτό και να την μεταφέρει στην περιοχή του Μετς κοντά στο Α’ Νεκροταφείο, στην οδό Αναπαύσεως.

Στην 35χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και το πλημμέλημα της απείθειας. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Η 35χρονη εμφανίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες χθες στον εισαγγελέα ψύχραιμη και ψυχρή. Στις δεκάδες ερωτήσεις που δέχθηκε, οι απαντήσεις της αιφνιδίασαν. Στην ερώτηση γιατί είχε αγοράσει περούκα η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε δεν είχε πετύχει η βαφή στο μαλλί της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.
Στην ερώτηση για ποιο λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.
Για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που εντοπίστηκαν στο σπίτι της και κατά την αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστιδα της επίθεσης, η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι «τέτοιες ίδιες καπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες», «το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσω», και «το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο».
Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της. Αρνήθηκε ωστόσο ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα. Στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση στην άτυχη γυναίκα η απάντησή της ήταν λακωνική. «Ναι ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη» είπε.
Ερωτηθείσα για τον επιχειρηματία που κατά την αστυνομία ήταν και η αιτία για τις εμμονές της 35χρονης, η γυναίκα φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η άλλη γυναίκα είχε μπει ανάμεσά τους.
Η 35χρονη συνέχισε να χρησιμοποιεί σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση. Καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι το βιτριόλι που είχε παραγγείλει και αγοράσει μέσω Διαδικτύου κόστισε 4,5 ευρώ.

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση