Intel: Η 11η γενιά επεξεργαστών δεν θα κυκλοφορήσει φέτος

Η Intel κυκλοφόρησε τους Comet Lake-S Series επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 14nm ωστόσο η Core-X σειρά δεν αναμένεται να αναβαθμιστεί φέτος. Ένας συνεργάτης της Intel από την Ασία, αποκάλυψε μία διαφάνεια σύμφωνα με την οποία η Intel δεν θα κυκλοφορήσει νέους Core-X επεξεργαστές αυτόν τον χρόνο, με τον κορυφαίο Intel CPU να διαθέτει 18 πυρήνες.

Το ίδιο θα συμβεί και με την Core-S σειρά η οποία δεν θα αναβαθμιστεί φέτος. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες οι οποίες υποστηρίζουν ότι η Intel θα κυκλοφορήσει την Rocket Lake-S σειρά αργότερα μέσα στο έτος, άγνωστο παραμένει όμως το αν αυτή η σειρά θα είναι μέρος της 10ης γενιάς επεξεργαστών της εταιρείας ή της 11ης γενιάς.

Βασισμένοι λοιπόν στην παραπάνω φωτογραφία, συμπεραίνουμε ότι η Intel δεν θα προσφέρει κάποιο νέο CPU το οποίο θα απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό πράγμα που σημαίνει ότι η 11η γενιά επεξεργαστών θα κυκλοφορήσει το 2021. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τους Tiger Lake επεξεργαστές για φορητές συσκευές καθώς και την ξεχωριστή κάρτα γραφικών Xe.

Πηγή

Intel: Η 11η γενιά επεξεργαστών δεν θα κυκλοφορήσει φέτοςTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης