«We Love Green»: Φέτος το μουσικό φεστιβάλ γίνεται ψηφιακό

«We Love Green»: Φέτος το μουσικό φεστιβάλ γίνεται ψηφιακό

Η κρίση του κορονοϊού έχει επηρεάσει την παγκόσμια μουσική βιομηχανία, με τα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού να έχουν ακυρωθεί στην πλειοψηφία τους. Οι διοργανωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουν να προσαρμόσουν τα φεστιβάλ τους στη νέα πραγματικότητα, τηρώντας παράλληλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κάποια φεστιβάλ πραγματοποιούνται ψηφιακά όπως το «We Love Green», το οικολογικό μουσικό φεστιβάλ που ανοίγει τη συναυλιακή σεζόν στο Παρίσι.

Από σήμερα 5 Ιουνίου έως και την Κυριακή 7 Ιουνίου το φεστιβάλ We Love Green προσκαλεί το κοινό του να συνδεθεί στο ψηφιακό κανάλι του, welovegreen.tv και να ζήσει την εικονική έκδοση του φεστιβάλ.

Οι συζητήσεις και η ανταλλαγή ιδεών που είχαν οι διοργανωτές με άλλα φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την εξεύρεση λύσεων, τους έδωσαν την ιδέα να δημιουργήσουν το ψηφιακό κανάλι. Η δημιουργία του διαδικτυακού καναλιού-πλατφόρμας, φαίνεται να είναι το πρώτο βήμα προς την επέκταση του πεδίου δράσης της ομάδας πέρα ​​από την ετήσια συνάντηση του φεστιβάλ.

«Προσπαθήσαμε με το We Love Green TV να διερευνήσουμε όλα τα θέματα, όχι μόνο το μουσικό», εξηγεί η Μαρί Σαμπό συν-διευθύντρια και ιδρύτρια του φεστιβάλ. «Κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων καθώς προβληματιζόμαστε για το μέλλον του φεστιβάλ, είχαμε πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για χώρους, πρότζεκτ, συνέδρια», συνεχίζει.

Το φεστιβάλ συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την εφημερίδα Le Monde στην ενότητα Think tank που φιλοξενεί ένα φιλόδοξο και εκλεκτικό πρόγραμμα. Φέτος, καλεσμένοι του φεστιβάλ είναι η διεθνώς γνωστή περιβαλλοντολόγος, επιστήμονας και φιλόσοφος, φεμινίστρια, ακτιβίστρια και συγγραφέας Βαντάνα Σίβα, ο αστροφυσικός και φιλόσοφος Ορελιέν Μπαρό, καθώς και δημοσιογράφοι της Le Monde, του ψηφιακού καναλιού Brut.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το We Love Green θα προβάλλει στο κανάλι του συναυλίες, συνέδρια, συναντήσεις με καλλιτέχνες και προσωπικότητες.

«Σιγά-σιγά, σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι όλο το χρόνο. Θα μελετήσουμε όλες αυτές τις ιδέες, αλλά νομίζω ότι θα γίνουμε πολυμορφικοί και θα συνεχίσουμε να προχωρούμε με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες με βιώσιμο τρόπο. Πάντα βέβαια με το φεστιβάλ στο επίκεντρο», εξηγεί η Σαμπό.

Πώς είναι λοιπόν αυτή η πρώτη ψηφιακή διαδραστική έκδοση του We Love Green; Αρχικά μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι και σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι χρήστες μπορούν να συνθέσουν την εμπειρία του φεστιβάλ, καθώς μπορούν να ξαναδούν μια συναυλία, ή να ξανακούσουν μια συζήτηση.

Μπορείτε να περιπλανηθείτε ψηφιακά μέσα στον χώρο του φεστιβάλ που συνήθως διοργανώνεται στο Βois de Vincennes, στο Παρίσι, και να απολαύσετε τις συναυλίες μαγνητοσκοπημένες συναυλίες των: Catherine Ringer (Rita Mitsouko), Metronomy, Courtney Barnett, Beck και πολλών άλλων, να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων (Think Tank), να χορέψετε στην πίστα (Le Dance-Floor) και να ανακαλύψτε τέσσερα νέα ταλέντα (σκηνή The Riffx).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ εδώ.

 

 

 

 

www.ert.gr

Εύη Τσιριγωτάκη