Red Magic 5G Lite: Το Nubia Play βγαίνει εκτός Κίνα, ίσως το δούμε και Ευρώπη

Nubia Play gaming smartphone

Με τον όρο gaming phone οι περισσότεροι σκέφτονται κατευθείαν τα μεγαθήρια όπως το Red Magic 5G, το Black Shark 3 Pro ή το Asus ROG Phone 2, συσκευές flagship δηλαδή με κάποιες παραμετροποιήσεις για καλύτερο τρόπο παιχνιδιού. Η ZTE φαίνεται να είναι έτοιμη να φέρει και στις υπόλοιπες αγορές παγκοσμίως ένα πιο προσιτό gaming smartphone, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην Κίνα.

Ο χρήστης Sudhansu στο Twitter έδωσε στη δημοσιότητα δύο πιστοποιήσεις για το Nubia NX651J, το οποίο είναι ο αριθμός μοντέλου του Nubia Play. Οι πιστοποιήσεις από το Παγκόσμιο Φόρουμ Πιστοποίησης και την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή αναφέρουν το εν λόγω smartphone με την εμπορική ονομασία Red Magic 5G Lite, το όνομα δηλαδή που θα κυκλοφορήσει τις υπόλοιπες αγορές.

Το Red Magic 5G Lite, όπως και το Nubia Play, προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά που βλέπουμε και στη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Red Magic 5G. Η οθόνη της συσκευής είναι 6.65 ιντσών τεχνολογίας AMOLED και ανάλυσης FHD+, με τον εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz και ρυθμό touch sampling στα 240Hz. Όπως κάθε gaming smartphone, η συσκευή προσφέρει δύο ξεχωριστά πλήκτρα στα πλαϊνά, τα οποία χρησιμοποιούνται ως triggers στα παιχνίδια.

Αν και μιλάμε για gaming smartphone, η εταιρεία στοχεύει στη μεσαία κατηγορία. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή Snapdragon 765G και 8GB μνήμης RAM, ενώ η μπαταρία της ανέρχεται στα 5.100mAh, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 30W. Το ZTE Nubia Play κυκλοφορεί ήδη στην Κίνα με τιμή περίπου στα 310 ευρώ, αν και αναμένουμε μία μικρή αύξηση όταν το δούμε στην Ευρώπη.

Red Magic 5G Lite: Το Nubia Play βγαίνει εκτός Κίνα, ίσως το δούμε και ΕυρώπηTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης