Huawei: Εντοπίστηκε πατέντα με under display camera σε smartphone

Η ενσωμάτωση της selfie κάμερας κάτω από την οθόνη είναι μία τεχνολογία που οι εταιρείες προσπαθούν να τελειοποιήσουν με σκοπό την εξάλειψη των notch και punch-hole από το front panel των smartphone. Η Huawei κατέθεσε δύο πατέντες για smartphone με under display κάμερα. Οι πατέντες της εταιρείας κατατέθηκαν στο China National Intellectual Property Office (CNIPA) και αποκαλύπτουν 7 φωτογραφίες προϊόντων με κάμερα κάτω από την οθόνη.

Οι δύο πατέντες έχουν τον ίδιο περίπου σχεδιασμό με την μόνη διαφορά να εντοπίζεται στην πλάτη και στο module της κάμερας. Στην μία περίπτωση το module βρίσκεται στο κέντρο και είναι κυκλικό, ενώ στην άλλη περίπτωση το module βρίσκεται στην πάνω αριστερά γωνία. Το smartphone με την κάμερα στο κέντρο της πλάτης έχει κάμερα τετραπλής διάταξης ενώ η δεύτερη περίπτωση έχει τριπλή κάμερα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Huawei υπάρχουν και άλλες εταιρείες στον χώρο οι οποίες εργάζονται στην ανάπτυξη μίας τεχνολογίας για under display κάμερα. Η Xiaomi για παράδειγμα φημολογείται ότι βρίσκεται στο στάδιο τελειοποίησης της τεχνολογίας ενώ η Vivo παρουσίασε το concept smartphone Apex 2020, με full screen οθόνη και under display κάμερα.

Πηγή

Huawei: Εντοπίστηκε πατέντα με under display camera σε smartphoneTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης