ΑΔΕΔΥ: Εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών για λήψη σύνταξης με ανήλικο παιδί

ΑΔΕΔΥ: Εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών για λήψη σύνταξης με ανήλικο παιδί

Στην απόφαση 317/2020 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει: «Από την Ολομέλεια του Εκλεκτικού Συνεδρίου εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 317/2020 απόφαση, η οποία απορρίπτει την αναίρεση που είχε ασκήσει το Δημόσιο κατά της απόφασης του Β΄ Τμήματος, το οποίο δικαίωνε άνδρα υπάλληλο που είχε προσφύγει για τα όρια συνταξιοδότησης με ανήλικο παιδί (25ετία/2010).

Το δικαίωμα λήψης σύνταξης με ανήλικο παιδί δόθηκε στους άνδρες, με τη συμπλήρωση 25ετίας από τα έτη 2011, 2012 στο πλαίσιο της ίσης ασφαλιστικής μεταχείρισης ανδρών και γυναικών. Εντελώς αυθαίρετα, όμως, δεν είχε δοθεί για το έτος 2010.

Το δικαίωμα συνταξιοδότησης, με την εν λόγω απόφαση, αφορά τους άνδρες που συμπληρώνουν 25 ασφαλιστικά έτη το έτος 2010 και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 50 ετών έως 18 Αυγούστου 2015. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά αυξάνουν σταδιακά τα όρια ηλικίας και το έτος 2022 διαμορφώνεται στα 67 έτη).

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, υλοποιώντας την 317/2020 απόφαση της Ολομέλειας του Εκλεκτικού Συνεδρίου.

Στήριξη σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τονίζει ότι: «αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, στηρίζει τα νέα συλλαλητήρια που διοργανώνονται τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, στη Βουλή:

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, ώρα 13:00 στα Προπύλαια και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών»
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, ώρα 19:00, στην Αθήνα, στα Προπύλαια και καλεί τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση.
Διεκδικούμε:

Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

 

 

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση