Redmi Note 9S review: Δοκιμάζουμε το νέο mid-range smartphone

Το Redmi Note 9S έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon 720G της Qualcomm ενώ το Note 8 Pro έχει τον Helio G90T της Mediatek. O Snapdragon έχει καλύτερη αρχιτεκτονική κατασκευής 8nm και υπερτερεί σε θέματα συνολικής απόδοσης αλλά και διαχείρισης ενέργειας σε σχέση με τον G90T. Εκεί όμως που χωλαίνει είναι στις επιδόσεις gaming, ο G90T είναι καλύτερος και με ποιο ωμή δύναμη!

Η έκδοση του Redmi Note 9S που κυκλοφόρησε στη χώρα μας είναι η 4/64, ενώ το Note 8 Pro είχε έρθει με 6/64 και 6/128. Η αρχική τιμή του 8 Pro ήταν 40 ευρώ πιο πάνω από αυτή του Redmi Note 9S σήμερα.

Το Note 8 Pro έχει 64άρα κάμερα ως βασική και Selfie 20. Το Note 9S έχει μεγαλύτερη οθόνη, μεγαλύτερη μπαταρία και αισθητήρα Macro με περισσότερα Megapixel.

Για να μην μπερδευτείτε, η συσκευή που που δοκιμάζουμε και ονομάζεται Redmi Note 9S είναι η Global έκδοση του Redmi Note 9 Pro που κυκλοφορεί στην Ινδία. Οπότε όταν διαβάζετε για ένα από τα δυο, στην ουσία είναι το ίδιο μοντέλο ακριβώς.

Το σασί είναι από πλαστικό αλλά αφήνει μια ωραία αίσθηση και με αυτό το ματ τελείωμα σε κάνει να νομίζεις ότι είναι αλουμίνιο. Η οθόνη προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 5. Από Gorilla Glass είναι και η πλάτη του κινητού, όμως μην ξεθαρεύετε… εδώ δεν έχουμε ασύρματη φόρτιση.

Xiaomi Redmi Note 9S Techblog hands-on

Το setup της τετραπλής κάμερας θυμίζει πρόσωπο ρομπότ και εξέχει αρκετά. Μπορώ να πω οτι μου αρέσει αν και καταλαβαίνω ότι στους περισσότερους θα ξενίσει. Η Xiaomi έχει περάσει με ένα ειδικό υλικό nano επίστρωσης τις εξωτερικές επιφάνειες του Redmi Note 9S που του δίνουν splash proof ιδιότητες.

Ακόμα και η θήκη σιλικόνης που θα βρείτε στη συσκευασία κινήται προς αυτή την κατεύθυνση βουλώνοντας τρύπες, αλλά μόνο της υποδοχής USB Type-C. Εκεί δίπλα συναντάμε το μεγάφωνο της συσκευής και την έξοδο ακουστικών 3.5 χλστ. (δείξε το ευατό σου να ακουει μουσική).

Στον πάνω μέρος υπάρχει αισθητήρας IR για να μπορείτε να ελέγχετε συσκευές αντικαθιστώντας το τηλεχειριστήριό τους. Μέσα στο ακουστικά βρίσκεται ένα μικρό LED ειδοποιήσεων που με δυσκολία θα μπορέσετε να διακρίνετε.

Στο πλάι μέσα στο powerbutton βρίσκεται ενσωματωμένος ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αναγνωρίζει αμέσως το δάκτυλό σας, όμως δεν ξεκλειδώνει ακαριαία. Έχει και Face unlock.

Σημαντικό είναι ότι το Redmi Note 9S μπορεί να δεχθεί δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα μαζί με κάρτα επέκτασης μνήμης micro SD εώς 512GB. (δείξε που ανοίγεις το πορτάκι). Εσωτερικά τρέχει Android 10 με MIUI 11, ενσωματώνει ραδιόφωνο FM και θα το βρείτε σε τρία χρώματα, γκρι, μπλε και λευκό του πάγου.

Xiaomi Redmi Note 9S Techblog hands-on

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας LCD IPS με διαγώνιο 6.67 ίντσες και ανάλυση FHD+ (2400×1080 pixel). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει Redmi Note smartphone μέχρι σήμερα. Η ποιότητα της είναι καλή με ωραία πλούσια χρώματα και ικανοποιητικό κοντράστ. Δεν θα την έλεγα ιδιαίτερα φωτεινή και δυσκολέυτηκα να την διαβάσω έξω το πρωί σε συνθήκες σε μια ελαφριά συννεφιά.

Το Redmi Note 9S έχει τετραπλή κάμερα. Ο βασικός αισθητήρας είναι 48 Megapixel, o ultrawide είναι 8 Megapixel, ο macro 5 Megapixel και ένας ακόμα, ο depth sensor 2 Megapixel.

Οι βασικές φωτογραφίες έχουν ανάλυση 12 Megapixel, μπορείτε όμως να τραβήξετε και με 48 Megapixel για να έχετε την δυνατότητα για cropάρισμα μετά και ελαφρώς περισσότερη λεπτομέρια. Οι φωτογραφίες έχουν καλή ανάλυση δεν έχουν όμως ιδιαίτερα έντονα χρώματα. Έχετε τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε αρχεία RAW για να τις επεξεργαστείτε αργότερα σε εφαρμογές όπως το Adobe Lightroom.

Οπτικό ζουμ δεν έχει και με το ψηφιακό μπορείτε να φτάσετε έως και 10x. Έχει ψηφιακή σταθεροποίηση βίντεο που λειτουργεί μόνο στην επιλογή 1080/30 fps αλλά κάνει καλή δουλειά. Έχει 4K αλλά χωρίς σταθεροποίηση, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Μπορείτε να μείνετε ήσυχος για δυο μέρες με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Redmi Note 9S. Αυτή, έχει χωρητικότητα 5020 mAh. Ξυπνάς την επόμενη χωρίς να έχεις κάνει φόρτιση και μέρα έχεις 48% μπαταρία. Φορτίζει σε 2.5 ώρες.

Στη συσκευασία θα βρείτε ένα φορτιστή των 22.5W ο οποίος θα φορτίσει την μπαταρία του κινητού με 18W, όσο δηλαδή υποστηρίζει το κινητό. Μια πλήρη φόρτιση από άδειο να την υπολογίζετε στις 2.5 ώρες.

Redmi Note 9S review: Δοκιμάζουμε το νέο mid-range smartphoneTechblog.gr

Κώστας Βλαχάκης