Ανακοινώθηκαν τα νέα χαρακτηριστικά των Pixel smartphones

Google Pixel new features

Η Google ανακοίνωσε σήμερα το επόμενο μεγάλο update που θα έρθει στα smartphones της σειράς Pixel. Από τα κυριότερα προβλήματα των συσκευών είναι η μπαταρία τους, με την Google να υπόσχεται ακόμα καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας μέσω του Adaptive Battery. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλα τα νέα στοιχεία:

Βελτίωση της Προσαρμοστικής Μπαταρίας

Το χαρακτηριστικό Προσαρμοστική Μπαταρία (Adaptive Battery) στις συσκευές Pixel μαθαίνει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί περισσότερο ο χρήστης και χαμηλώνει την κατανάλωση των υπολοίπων εφαρμογών. Με το νέο update, η Προσαρμοστική Μπαταρία από τις συσκευές Pixel 2 και μετά θα προβλέπει πότε η μπαταρία θα τελειώνει, ώστε να μειώνει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες παρασκηνίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης των συσκευών.

Google Pixel new features

Βελτιωμένη Ποιότητα Ύπνου

Η νέα λειτουργία Bedtime στην εφαρμογή Ρολόι υπόσχεται να διατηρήσει ένα συνεχές πρόγραμμα ύπνου για τους χρήστες. Αν ο χρήστης δεν κοιμηθεί στην προκαθορισμένη ώρα, η εφαρμογή θα βγάζει snapshot για το πόση ώρα ξόδεψε ο χρήστης και σε ποια εφαρμογή.

Πέραν αυτού, οι χρήστες θα μπορούν να ορίζουν αν θέλουν κάποιες χαλαρωτικές μελωδίες να παίζουν στη διάρκεια της νύχτας, για πιο ήρεμο ύπνο. Τέλος, το Sunrise Alarm θα αυξάνει σταδιακά τη φωτεινότητα της συσκευής όταν χτυπάει το ξυπνητήρι, αν και θα υπάρχει και η επιλογή για το παραδοσιακό ξυπνητήρι μέσω ήχου.

Google Pixel new features

Αλληλεπίδραση της Ηχογράφησης με τα Google Assistant και Docs

Μέσω του Google Assistant οι χρήστες θα μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της εφαρμογής ηχογράφησης, με τις εντολές που ενσωματώνονται να είναι η έναρξη, η παύση και η αναζήτηση των ηχογραφήσεων. Επίσης, είναι δυνατή η αποθήκευση ενός αντιγράφου της ηχογράφησης στο Google Docs, για εύκολο διαμοιρασμό με άλλους χρήστες.

Χαρακτηριστικά για την προσωπική ασφάλεια

Η εφαρμογή Ασφάλεια που παρουσιάστηκε με την έλευση των συσκευών Pixel 4 θα γίνει διαθέσιμη σε όλες της συσκευές Pixel. Επίσης, η επιλογή για πρόβλεψη ατυχήματος στην οδήγηση θα γίνει διαθέσιμη και στις συσκευές Pixel 3.

Google Pixel new features

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι το safety check, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει ο χρήστης πριν την έναρξη μίας άθλησης όπως περπάτημα και η συσκευή θα στέλνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ειδοποιήσεις στη συσκευή. Αν ο χρήστης δεν αλληλεπίδραση με την ειδοποίηση, τότε η εφαρμογή θα στείλει ειδοποίηση στις επαφές που έχουν οριστεί ως επαφές έκτακτης ανάγκης, στέλνοντας τους μαζί και την τοποθεσία του χρήστη σε αληθινό χρόνο, μέσω του Google Maps.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα έρθουν στους κατόχους των Pixel συσκευών. Δε γνωστοποιήθηκε ακριβής ημερομηνία διάθεσης του update, ωστόσο αναμένεται σύντομα.

Πηγή

Ανακοινώθηκαν τα νέα χαρακτηριστικά των Pixel smartphonesTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης