Xbox Series X: Θα παίζει παιχνίδια τεσσάρων γενεών, ορισμένα σε HDR και 120fps

Το Xbox Series X που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος θα μπορεί να υποστηρίξει παιχνίδια τεσσάρων γενεών Xbox και ταυτόχρονα ορισμένα από αυτά, θα μπορούν να τρέξουν σε HDR και 120fps. Τις πληροφορίες αυτές αποκάλυψε ο Director of Program management του Xbox Series X, Jason Ronald σε μία δημοσίευση του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ronald αναφέρει ότι το Xbox Series X θα μπορεί από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας του να υποστηρίξει κάθε παιχνίδι των προηγούμενων τεσσάρων γενεών Xbox. Μέχρι και αυτήν την στιγμή η ομάδα που αναπτύσσει το Xbox έχει περάσει περισσότερες από 100.000 ώρες στην διαδικασία του testing για τα παλιά παιχνίδια και ελπίζει μέχρι την κυκλοφορία της κονσόλας να φτάσει τις 200.000 ώρες.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα παιχνίδια θα παίζουν σε αναβαθμισμένο hardware αναμένεται να δούμε ταχύτερα loading time και σε ορισμένες περιπτώσεις υψηλότερο frame rate. Ο Ronald αναφέρει ότι μία συνεργασία με το Xbox Advanced Technology Group θα επιτρέψει την ενσωμάτωση του HDR σε ορισμένα παιχνίδια.

Πηγή

Xbox Series X: Θα παίζει παιχνίδια τεσσάρων γενεών, ορισμένα σε HDR και 120fpsTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης