Samsung Galaxy Note 20: Ίσως θα είναι το πιο ισχυρό της μέχρι σήμερα

Samsung Galaxy Note 20 render

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τις μεγάλες διαφορές σε επιδόσεις, κάμερα και μπαταρία μεταξύ των μοντέλων Snapdragon και Exynos των smartphone της σειράς S20, φαίνεται πως η Samsung πως θέλει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, τροφοδοτώντας με ακόμα καλύτερο chipset τη σειρά Note 20.

Σύμφωνα με την Κορεάτικη ιστοσελίδα ZDNet η Samsung έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες και είναι έτοιμη για τη μαζική παραγωγή του Exynos 992 chipset, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο στα 5nm. Επίσης, η ιστοσελίδα αναφέρει πως η Samsung έχει πλέον την επιλογή να τροφοδοτήσει με το προαναφερθέν chipset την επερχόμενη σειρά Galaxy Note 20, αν και τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο.

Θα έχει τον Exynos 992;

Αν η Samsung αποφασίσει να τροφοδοτήσει τη σειρά Galaxy Note 20 με τον Exynos 992 θα σημαίνει μεγάλη αύξηση επιδόσεων σε σχέση με τα Galaxy S20. Αυτό γιατί ένα chipset κατασκευασμένο στα 5nm μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και χαμηλότερη κατανάλωση από ένα στα 7nm, όπως είναι τα Exynos 990 και Snapdragon 865 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμής την αγορά.

Επίσης, οι μέχρι τώρα αναφορές δείχνουν πως το Exynos 992 SoC θα χρησιμοποιεί συνδυασμό με πυρήνες Cortex-A78 στη CPU, κάτι που θα του δώσει έως και 20% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από τον Cortex-A77 σε 7nm, ενώ ταυτόχρονα θα πετύχει έως και 50% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, χάρη στην κατασκευή των 5nm. Αν συνδυάσουμε και τη Mali-G78 GPU, που προσφέρει έως και 25% καλύτερες επιδόσεις γραφικών, τότε μιλάμε για μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο γενεών.

Όμως, όπως συμπληρώνει η ιστοσελίδα ZDNet, μπορεί τελικά να μη δούμε το Exynos 992 στη σειρά Note 20 για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος είναι το μεγάλο χάσμα που θα υπάρχει μεταξύ των δύο flagship της ίδιας χρονιάς. Ο δεύτερος είναι πως η εταιρεία μας έχει συνηθίσει να ενσωματώνει το τελευταίο chipset στη σειρά S και στη συνέχεια να βλέπουμε το ίδιο ή μία μικρή αναβάθμιση του στη σειρά Note.

Όπως και να έχει, ίσως φέτος η Samsung να πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις, αν θέλει να κερδίσει ξανά το κοινό που έχασε με τα προβλήματα των Exynos μοντέλων της σειράς S20. Από την άλλη, οι κάτοχοι των Exynos μοντέλων S20 ίσως νιώσουν ακόμα πιο απογοητευμένοι, αν δουν τις συσκευές τους να απαξιώνονται ακόμα περισσότερο.

Πηγή

Samsung Galaxy Note 20: Ίσως θα είναι το πιο ισχυρό της μέχρι σήμεραTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης