5GBioShield: USB stick υπόσχεται προφύλαξη από το 5G ή μήπως όχι;

5GBioShield

Μια συσκευή με την ονομασία 5GBioShield που κοστίζει κοστίζει περίπου £300 και υπόσχεται να προστατεύσει την οικογένειά σας από τους υποτιθέμενους κινδύνους του 5G, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή κβαντική τεχνολογία, αλλά λειτουργεί; Φυσικά και όχι.

Η εγκατάσταση των νέων δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G έχει ξεκινήσει σε αρκετά μέρη του κόσμου όπου έχουμε δει θεωρίες συνωμοσίας, αντιδράσεις, μέχρι και βανδαλισμούς. Ωστόσο, μια εταιρεία μάλλον αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτή την αναστάτωση και “προσφέρει” προστασία από τις υποτιθέμενες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από το 5G, παρόλο που έχουν απορριφθεί από ρυθμιστικές αρχές και επιστήμονες.

Το 5GBioShield προτάθηκε από ένα μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής 5G του Glastonbury Town Council, που ζήτησε έρευνα σχετικά με το 5G. Ένα από τα μέλη, ο Toby Hall, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί αυτήν τη συσκευή και τη βρίσκει χρήσιμη και παρείχε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό του, όπου την περιγράφει ως κλειδί USB που παρέχει προστασία για το σπίτι και την οικογένειά, χάρη στο φορητό ολογραφικό καταλύτη νανο-στρώματος, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί κοντά σε smartphone ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή εκπομπής ακτινοβολίας ή EMF.

5GBioShield

Μέσω μιας διαδικασίας κβαντικής ταλάντωσης, το κλειδί USB 5GBioShield ισορροπεί και εναρμονίζει εκ νέου τις ενοχλητικές συχνότητες που προκύπτουν από την “ηλεκτρική ομίχλη” που προκαλείται από συσκευές, όπως φορητοί υπολογιστές, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, tablet και άλλα, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο. Κάθε ένα από αυτά τα USB κοστίζει περίπου £300 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αν και υπάρχει μια ειδική προσφορά για την αγορά τριών συσκευών μαζί.

Δυο ειδικοί προχώρησαν στην αποσυναρμολόγηση του USB για να ανακαλύψουν εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της εταιρείας. Αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν μια λυχνία LED στην πλακέτα κυκλώματος, παρόμοια με εκείνη σε οποιοδήποτε άλλο USB. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι φορείς εμπορικών προτύπων πρέπει τώρα να κάνουν τις δικές τους έρευνες και πράγματι οι έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει γι αυτό το προϊόν.

5GBioShield

Μια αναζήτηση δείχνει ότι οι δύο διευθυντές της BioShield Distribution είναι η Anna Grochowalska και ο Valerio Laghezza και οι δύο φαίνεται να είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε μια επιχείρηση που ονομάζεται Immortalis, η οποία πωλεί ένα συμπλήρωμα διατροφής που ονομάζεται Klotho Formula. Ο ιστότοπός του λέει ότι η Klotho Formula χρησιμοποιεί μια  διαδικασία που οδηγεί σε χρονική διαστολή και βιολογική κβαντική εμπλοκή σε επίπεδο DNA. Προφανώς ακολουθεί την ίδια στρατηγική μάρκετινγκ με το 5GBioShield.

Η Grochowalska δήλωσε στο BBC News ότι η εταιρεία της ήταν αποκλειστικός διανομέας αλλά δεν κατασκευάζει, ούτε κατέχει το προϊόν. Ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει τις “τεχνολογικές” πληροφορίες του προϊόντος και πιστεύει ότι είναι άδικη η κριτική για την τιμή του προϊόντος καθώς πιστεύει ότι η έλλειψη σε βάθος πληροφοριών δεν μπορεί να οδηγήσει στον ακριβή υπολογισμό των εξόδων και του κόστους παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της πνευματικής ιδιοκτησίας και ούτω καθεξής.

Παρόλα αυτά το μέλος της Συμβουλευτική Επιτροπής που πρότεινε το προϊόν, δεν μετάνιωσε για την αγορά του και δήλωσε ότι πλέον κοιμάται καλύτερα τα βράδια, με περισσότερα όνειρα και έχει γενικότερα πιο ήρεμη αίσθηση στο σπίτι. Επίσης πιστεύει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αναπτύξει ένα σύστημα που θα μπορούσε να προσφέρει προστασία σε ολόκληρη την πόλη του Glastonbury από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Πηγή

 

5GBioShield: USB stick υπόσχεται προφύλαξη από το 5G ή μήπως όχι;Techblog.gr

Φώτης Λαμπρινός