YouTube: Στα αποτελέσματα της αναζήτησης εμφανίζει καταχωρήσεις της Google

YouTube and Google in One Place

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Google έχει κάνει πολλές αναβαθμίσεις στην εφαρμογή του YouTube για κινητά. Πρόσφατα, μάθαμε ότι δοκιμάζει ειδοποιήσεις ύπνου, ώστε το app να ενημερώνει τον χρήστη ότι πρέπει να πάει για ύπνο.

Ενοποίηση YouTube και Google

Τώρα, έγινε γνωστό ότι η Google ξεκίνησε να προβάλει αποτελέσματα από τη μηχανή αναζήτησης μέσα στην εφαρμογή βίντεο περιεχομένου. Συγκεκριμένα, όταν κάποιος χρήστης πραγματοποιεί μία αναζήτηση μέσα στο app, εκτός από βίντεο που ταιριάζουν σε αυτό που αναζητά, η εταιρεία προβάλλει και αποτελέσματα ιστού.

Το θέμα έφερε στο φως ένας χρήστης του Reddit και δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο η Google πραγματοποιεί αυτή την προσθήκη στην εφαρμογή του YouTube. Η μηχανή αναζήτησης της εταιρείας είναι η νούμερο ένα πηγή πληροφοριών και δεύτερο έρχεται το YouTube. Οπότε, είναι ξεκάθαρο ότι δεν το κάνει για να αυξήσει την επισκεψιμότητα του Google.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι θέλει να προσφέρει εναλλακτικές στους χρήστες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει σχετικό βίντεο στο YouTube, ή όσα είναι διαθέσιμα δεν ικανοποιούν τον χρήστη, θα μπορούσε να βρει κάτι σχετικό στο web. Οπότε, ακόμα και αν ο ίδιος δεν σκεφτεί να ψάξει στο Google, του το υπενθυμίζει η ίδια η εταιρεία.

Περισσότερα θα μάθουμε όταν το χαρακτηριστικό διατεθεί ευρέως ή όταν η Google εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Πηγή

YouTube: Στα αποτελέσματα της αναζήτησης εμφανίζει καταχωρήσεις της GoogleTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος