Adobe: Εκμεταλλεύεται το Android share για να διαφημίσει τις εφαρμογές της

Adobe ads

Νέες στρατηγικές διαμηφισης φαίνεται πως ακολουθεί η Adobe αφού χρησιμοποιεί το σύστημα Android share για να προωθήσει σε περισσότερους χρήστες τις εφαρμογές της. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες εφαρμογές της Adobe και περισσότερο από όλες η Adobe Acrobat, διαφημιζόταν ύπουλα μέσα από το Android λειτουργικό σύστημα.

Για παράδειγμα, αν είχατε εγκατεστημένη μια εφαρμογή στο κινητό σας, τότε η Adobe χρησιμοποιούσε τα μενού “Share” και “Open with” για να διαφημίσει μια άλλη δική της εφαρμογή. Έστω λοιπόν ότι θέλετε να ανοίξετε μια εικόνα, τότε ίσως σας προταθεί να εγκαταστήσετε το Adobe Photoshop Express, ενώ το άνοιγμα ενός αρχείου PDF πρότεινε την εγκατάσταση του Acrobat.

Με αυτόν τον τρόπο, το AndroidPolice εντόπισε ότι η Adobe προωθούσε μόνο τις εφαρμογές Acrobat, Photoshop Express και Scan. Παρόμοια τακτική ακολουθούσε και η Microsoft τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο γρήγορα σταμάτησε να προωθεί ύπουλα στους χρήστες τις εφαρμογές της. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα και ίσως χρειαστεί λόγος χρόνος μέχρι την αποκατάσταση του.

Adobe ads

Πηγή

Adobe: Εκμεταλλεύεται το Android share για να διαφημίσει τις εφαρμογές τηςTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης