Resident Evil: Το franchise ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις

Το 1996 κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο video game του Resident Evil. Ένα franchise, που έγινε άκρως πετυχημένο, καθώς έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 παιχνίδια μέχρι σήμερα, ενώ έχουν γίνει και τρία remake, στα Resident Evil 1, 2 και 3, με το τελευταίο να κυκλοφορεί φέτος.

Μετά από 24 χρόνια, η Capcom, εταιρεία προγραμματισμού, σχεδιασμού και κυκλοφορίας του γνωστού game, μπορεί μόνο να χαμογελάει. Πέραν του ότι έχει πολλούς φαν σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι όλα τα παιχνίδια μαζί έχουν σπάσει, πλέον, το φράγμα των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων.

Τα 98 εκατομμύρια είχε φτάσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή λίγο μετά την είσοδο στην καραντίνα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Απρίλιος ήταν ο πιο δύσκολος μήνας, αφού δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία, με τους gamers να στρέφονται στις κονσόλες τους και στα PC τους.

Μάλιστα, από αυτό το νούμερο οι 8,5 εκατομμύρια πωλήσεις ανήκουν στα RE 2 και 3, έχοντας 6,5 και 2 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Βέβαια, η Capcom δε σταματάει εκεί. Όσο κι αν αγοράζουν οι φαν του franchise κάποιο από τα video games, φήμες θέλουν τη φίρμα να ετοιμάζει remake και του RE 4, ενώ φέρεται να έχει στα σκαριά και το RE 8.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το remake του RE 3 κυκλοφορεί από τις 3 Απριλίου 2020 για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Πηγή

Resident Evil: Το franchise ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια πωλήσειςTechblog.gr

Νίκος Τσιώκος