iPhone 12: Ο βασικός προμηθευτής πάνελ OLED θα είναι η Samsung

 

samsung oled

Η σειρά iPhone 12 θα χρησιμοποιεί εύκαμπτα πάνελ OLED, με τη Samsung να είναι ο βασικός προμηθευτής πάνελ για τρία από τα τέσσερα μοντέλα, σύμφωνα με μια έκθεση προκαλώντας αμφιβολίες για παλαιότερες διαρροές. Τέσσερα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο, αποτελούμενα από την βασική και Max παραλλαγή των iPhone 12 και “iPhone 12 Pro. Μια διαρροή από τις 11 Μαΐου ισχυρίστηκε ότι τα φθηνότερα μοντέλα θα χρησιμοποιηούν οθόνες που θα παρέχονται από την BOE ενώ η Samsung θα προμηθεύει οθόνες για τα Pro μοντέλα, αλλά μια νέα έκθεση δημιουργεί αμφιβολίες για αυτό.

Σύμφωνα με πηγές του Display Supply Chain Consultants, η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την Samsung ως προμηθευτή για το iPhone 12 5,4 ιντσών και όχι για την BOE. Οι πηγές της εταιρείας υποδηλώνουν ότι η BOE μπορεί να είναι προμηθευτής για ένα επανασχεδιασμένο iPhone 12s για το 2021. Το iPhone 12 Max θα χρησιμοποιεί ένα εύκαμπτο πάνελ OLED 6,1 ιντσών που προέρχεται από την BOE και LG Display, με την LG να αναμένεται να έχει μεγαλύτερους όγκους παραγγελιών αρχικά λόγω της μεγαλύτερης εξοικείωσης της Apple με την εταιρεία. Η BOE αναμένει παραγγελίες από 5 έως 10 εκατομμύρια μονάδες για το 2020.

iphone 12

Τόσο το iPhone 12 Pro όσο και το iPhone 12 Pro Max θα χρησιμοποιούν εύκαμπτα πάνελ OLED που προέρχονται από τη Samsung, με τις οθόνες 6,1 ιντσών και 6,68 ιντσών που φημολογείται επίσης ότι είναι συμβατές με τις προδιαγραφές XDR. Λέγεται ότι θα έχει ως 1.000 nits φωτεινότητας fullscreen, 1.600 nits μέγιστης φωτεινότητας και λόγος αντίθεσης 1M:1. Όσον αφορά την ανάλυση, το βασικό μοντέλο θα έχει 2.340×1.080, το Max και Pro θα έχουν 2.532×1.170 και το Pro Max θα έχει ανάλυση 2.778×1.284. Η πυκνότητα των pixel, ισοδυναμεί με 475ppi για το iPhone 12, 460ppi για τα δύο μεσαία και 458ppi για το μοντέλο Pro Max.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σκέφτηκε να επεκτείνει τη σειρά προμηθευτών OLED, με την  BOE να θεωρείται ότι ήταν η τρίτη επιλογή για την εταιρεία πέρα ​​από τη Samsung και την LG Display. Τον Φεβρουάριο, έκθεση ισχυρίστηκε ότι η BOE ετοιμάζει γραμμές παραγωγής για OLED αφιερωμένες εξ ολοκλήρου στην Apple, εν αναμονή των νέων παραγγελιών. Οι πηγές αναφέρουν ότι η παραγωγή πάνελ έχει καθυστερήσει, ξεκινώντας περίπου έξι εβδομάδες αργότερα από ότι συνήθως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπονοείται ότι θα καθυστερήσει η κυκλοφορία των νέων iPhone έως τον Οκτώβριο.

Πηγή

iPhone 12: Ο βασικός προμηθευτής πάνελ OLED θα είναι η SamsungTechblog.gr

Φώτης Λαμπρινός