Βουλή: Προς ψήφιση το ν/σ για τις «ειδικές μορφές τουρισμού»

Βουλή: Προς ψήφιση το ν/σ για τις «ειδικές μορφές τουρισμού»

Στην τελική ευθεία προς ψήφιση στη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη». Περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον καταδυτικό τουρισμό και το καθεστώς λειτουργίας των Π.Ο.Τ.Α., καθώς και τροποποιήσεις στις διατάξεις του ν. 2971/2001 σχετικά με τον αιγιαλό και την παραλία.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε την Τρίτη στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Το μεσημέρι της Τετάρτης, θα υπάρξει ακρόαση των εμπλεκομένων φορέων στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει συζήτηση επί των άρθρων και την Πέμπτη θα γίνει η δεύτερη ανάγνωσή του.

Με το νομοσχέδιο αυτό θεσπίζεται το νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα, με στόχο να αναδειχθεί η χώρα στους κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς, ενώ εισάγεται στην ελληνική τουριστική νομοθεσία η έννοια του σήματος πιστοποίησης glamping (πολυτελής διαμονή στη φύση). Επίσης, τροποποιούνται – συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 2971/2001 σχετικά με τον αιγιαλό και την παραλία.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για το καθεστώς λειτουργίας που διέπει τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr

Τίνα Σιδέρη
image}

Αφήστε μια απάντηση