Gadget της Nintendo μπορεί να παρακολουθεί τον ύπνο και να δημιουργεί οσμές

Nintendo

Η Nintendo εξακολουθεί να σκέφτεται περιφερειακά με έμφαση στην ποιότητα ζωής, περισσότερο από μισή δεκαετία μετά την πρώτη ανακοίνωσή της για είσοδο στον χώρο που σχετίζεται με την υγεία.

Η τελευταία της ιδέα που έχει καταχωρηθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, είναι ένας σταθμός βάσης για μια φορητή συσκευή που βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι. Το gadget μπορεί να παρακολουθεί πόσο καλά κοιμήθηκε κάποιος και να κρίνει την απόδοσή του ύπνου, με τα αποτελέσματα να προβάλλονται στο ταβάνι. Αυτός ο προβολέας θα μπορούσε επίσης να εμφανίζει εικόνες που θα θα διευκολύνουν κάποιον να κοιμηθεί.

Ένας αισθητήρας Doppler θα ανιχνεύει την αναπνοή, τον παλμό και την κίνηση του σώματος, ενώ οι έξοδοι της συσκευής περιλαμβάνουν οθόνη, πανκατευθυντικό ηχείο και γεννήτρια οσμών. Αρκετοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να απελευθερώσει ένα χαλαρωτικό άρωμα εάν εντοπίσει ότι δεν κοιμάται ο χρήστης η μια άσχημη μυρωδιά για να τον ξυπνήσει. Το gadget, μπορεί να παρακολουθήσει τη δραστηριότητά κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα συγχρονίζεται με τη βάση όταν βρίσκεται κοντά.

Nintendo

Αυτές οι λεπτομέρειες προέρχονται από ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε. Είναι το τελευταίο σε μια σειρά ιδεών για μια τέτοια συσκευή που η Nintendo έστειλε στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αλλά μέχρι στιγμής δεν αποφάσισε να παράξει μαζικά.

Τον προηγούμενο χρόνο, ο προϊστάμενος της Nintendo, Tatsumi Kimishima, δήλωσε στους μετόχους ότι είχε σταματήσει να δουλεύει για τα σχέδια για gadget που αφορούν την ποιότητας ζωής, ενώ στο παρασκήνιο η εταιρεία δούλευε πάνω σε μια μικρή κονσόλα με το όνομα NX.

Η κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας του 2019 υποδηλώνει ότι η δουλειά πάνω στην ιδέα έχει ξαναρχίσει; Εν τω μεταξύ, η εταιρεία Pokémon ανακοίνωσε τη δική της ιδέα για μια εφαρμογή παρακολούθησης ύπνου, το Pokémon Sleep αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ακούσαμε για τελευταία φορά γι αυτό.

Πηγή

Gadget της Nintendo μπορεί να παρακολουθεί τον ύπνο και να δημιουργεί οσμέςTechblog.gr

Φώτης Λαμπρινός