Samsung Knox: Παρουσιάζει το πόσο ασφαλής είναι ο επεξεργαστής των Galaxy S20

Samsung Knox Galaxy S20 series

Τα Galaxy S20 βρίσκονται στην αγορά από τα τέλη Φεβρουαρίου, και σήμερα η Samsung αποφάσισε να κάνει μία αναφορά στο secure processor των νέων flagship smartphone. Κάθε αντικείμενο που συνδέεται στο διαδίκτυο της μέρες μας κινδυνεύει από κακόβουλους χρήστες οι οποίοι έχουν έναν και μόνο σκοπό, την κλοπή των προσωπικών δεδομένων, ωστόσο κλοπή δεδομένων μπορεί να γίνει και με την φυσική επαφή στην περίπτωση που ένα smartphone κλαπεί.

Τα smartphone της Samsung έρχονται στην αγορά με το γνωστό Samsung Knox, μία mobile security πλατφόρμα η οποία προσφέρει την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους χρήστες. Στα Galaxy S20 η Samsung έδωσε τον καλύτερο της εαυτό στο hardware αφού όπως η ίδια λέει, τα smartphone της μπορούν να προστατέψουν τα δεδομένα από “advanced hardware attacks“.

Το νέο hardware της Samsung ανακαλύπτει συνεχώς τις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη και τις κρυπτογραφεί στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί μία φυσική ασπίδα για την προστασία του hardware. Επιπλέον, το hardware της Samsung θα αποτρέψει τον κακόβουλο χρήστη να προσπαθήσει να μαντέψει το μοτίβο ξεκλειδώματος, το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης καθιστώντας έτσι “σχεδόν αδύνατο” να επαναφέρουν τον μετρητή ο οποίος καταγράφει τις λανθασμένες προσπάθειες ξεκλειδώματος.

Πηγή

Samsung Knox: Παρουσιάζει το πόσο ασφαλής είναι ο επεξεργαστής των Galaxy S20Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης