Σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης η Νέα Σμύρνη Λάρισας-Εντοπισμός 35 κρουσμάτων

Σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης η Νέα Σμύρνη Λάρισας

Σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης τέθηκε η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού από τα 652 δείγματα που ελήφθησαν από την Πολιτική Προστασία. Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκο Χαρδαλιά αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων. Στη χώρα μας, στους 157 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό, καθώς ένας 89χρονος κατέληξε στο ΝΙΜΙΤΣ, ενώ στα 2.770 ανέρχονται τα κρούσματα συνολικά.

Από σήμερα και για 14 μέρες στην περιοχή τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 22.00 έως 06.00, με εξαίρεση τις μετακινήσεις για σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγορεύονται επίσης οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων ενώ θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των μέτρων από την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία.

Η χρήση της μάσκας κρίνεται υποχρεωτική για όλους.

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε ημέρες.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα προκειμένου να εξεταστούν και όσοι απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες.

Όσα θετικά κρούσματα εντοπίζονται θα μεταφέρονται στο Κέντρο «Αρωγή».

Τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου θα παραμείνουν 3 έως 6 μήνες στην περιοχή της Θεσσαλίας και θα προχωρούν σε ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, αλλά και σε δομές ευπαθών ομάδων, όπως γηροκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά και στη Λέσβο μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων έχουν επίσης ληφθεί 81 δείγματα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Β. Μητρούσιας

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση