Sony Xperia: Συνεχίζουν οι απογοητευτικές πωλήσεις των smartphone και το πρώτο τρίμηνο του 2020

Sony Xperia 10 II

Η Sony, κάποτε από τις δυνατότερες εταιρείες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, έχει εδώ και καιρό χάσει τον παλμό της αγοράς, με τις πωλήσεις των smartphone της να μειώνονται με ραγδαίο ρυθμό. Οι απογοητευτικές πωλήσεις της εταιρείας συνεχίζονται και για το 2020.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει ολοκληρωθεί, με τη Sony να γνωστοποιεί στους επενδυτές τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις των προϊόντων της. Σύμφωνα με την αναφορά, ο Ιαπωνικός γίγαντας κατάφερε να πωλήσει μόλις 400.000 τεμάχια της σειράς Xperia παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των μοντέλων της σειράς που κυκλοφορούν.

Η εταιρεία είχε θέσει ήδη έναν χαμηλό πήχη, με τις προβλέψεις της να αγγίζουν τις περίπου 700.000 πωλήσεις, αλλά δεν κατάφερε τελικά να ανταποκριθεί ούτε στις τόσο χαμηλές προσδοκίες της. Για να καταλάβει κανείς τη δύσκολη θέση της εταιρείας αρκεί αν τη συγκρίνουμε με τις πωλήσεις της Samsung, όπου η εταιρεία σημείωσε το χαμηλότερο λανάρισμα σειράς S τα τελευταία χρόνια, με μόλις 400.000 πωλήσεις των μοντέλων S20 τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας και μόνο στις ΗΠΑ.

Ένας μεγάλος λόγος για τις τόσο χαμηλές πωλήσεις είναι ο COVID-19, με την πανδημία να πλήττει όλες τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως, σίγουρα δε μπορεί να αποτελεί τον μοναδικό λόγο, τη στιγμή που όλες οι εταιρείες έχουν μειωμένες πωλήσεις αλλά καμία με τέτοια νούμερα. Ένας άλλος λόγος είναι η διαθεσιμότητα των συσκευών, καθώς ακόμα και τώρα, τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της, η ναυαρχίδα της εταιρείας, το Xperia 1 Mark II, δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Sony Xperia: Συνεχίζουν οι απογοητευτικές πωλήσεις των smartphone και το πρώτο τρίμηνο του 2020Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης