Στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας ο Κ. Μητσοτάκης-Αισιοδοξία για το άνοιγμα της αγοράς

Στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας ο Κ. Μητσοτάκης-Αισιοδοξία για το άνοιγμα της αγοράς

Τον κύκλο των εντός Αττικής περιοδειών του συνεχίζει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί την καρδιά του εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Βρέθηκε στην οδό Ερμού, προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες για την πορεία της αγοράς, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

«Άρχισε να κινείται πάλι λίγο ο κόσμος, θα αυξηθεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνομίλησε με εμπόρους, αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τους και ρώτησε για την κίνηση που παρατηρείται.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στον προβληματισμό ανθρώπων της αγοράς για τις προοπτικές του τουρισμού: «Θα βρούμε τρόπο για να έρχεται ο κόσμος με ασφάλεια… Εκτιμώ ότι από τα τέλη Ιουλίου θα δούμε μία άλλη ιστορία», είπε.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη επισκέφθηκε την αγορά στην οδό Ερμού -την εμπορική «καρδιά της Αθήνας» όπως την αποκαλεί ο εμπορικός κόσμος- όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, για την πορεία της αγοράς, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Ο κ.Μητσοτάκης συνομίλησε με εμπόρους και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τους και ρώτησε για την κίνηση που παρατηρείται». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πολλοί εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα του μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Συνομίλησε με φύλακες στην είσοδο πολλών καταστημάτων, ρώτησε για τον μέγιστο αριθμό πελατών ανάλογα με το εμβαδόν κάθε χώρου και σημείωσε την τήρηση των αποστάσεων στα ταμεία.

Ο πρωθυπουργός σταμάτησε για λίγα λεπτά στην εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, όπου άναψε ένα κερί, ενώ ευχαρίστησε τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι φροντίζουν για την ασφάλεια της περιοχής.

Συνομιλώντας με αστυνομικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές- «διαπίστωσε ότι ο εξοπλισμός τους είναι καινούργιος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση μερίμνησε ειδικά για την απόκτηση αλεξίσφαιρων γιλέκων και συζήτησε μαζί τους για τα επιχειρησιακά καθήκοντά τους.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση