Γερμανία: Αύξηση ενδιαφέροντος για διακοπές στην Ελλάδα

Γερμανία: Αύξηση ενδιαφέροντος για διακοπές στην Ελλάδα

Αισιοδοξία για τις διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς που δεν έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα από τον κορονοϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, εκφράζει ο Φριτς Γιούσεν, επικεφαλής του μεγαλύτερου ομίλου ταξιδιωτικών γραφείων παγκοσμίως TUI, ενώ καταγράφεται στη Γερμανία αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών, αμέσως μετά τα πρώτα στάδια απελευθέρωσης των μετακινήσεων και με την προοπτική άρσης των συνοριακών περιορισμών.

Για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού, ο Φριτς Γιούσεν εκτιμά ότι η Αυστρία ενδέχεται να κάνει καλό ξεκίνημα, καθώς έχει ήδη συμφωνήσει για ανοιχτά σύνορα με την Γερμανία, ενώ αναμένει ανάλογη πορεία και για την Κροατία και στη συνέχεια απελευθέρωση για ταξιδιωτικούς προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την Covid-19, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του οικονομικού περιοδικού «WirtsachaftsWoche», όσο τα σύνορα της Γερμανίας παραμένουν κλειστά, το προβάδισμα έχουν οι τουριστικοί προορισμοί εντός της χώρας, όμως οι ειδικοί αναμένουν αύξηση του ενδιαφέροντος και για το εξωτερικό.

«Η αύξηση για διακοπές στη Γερμανία είναι πέρα από κάθε προσδοκία», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό. Παραθέτει στοιχεία έρευνας από την DS Destination Solutions, την μεγαλύτερη βάση δεδομένων για καταλύματα από την Βόρεια Θάλασσα έως τις Άλπεις. Τον περασμένο Μάρτιο, προτού φθάσει ο κορονοϊός στη χώρα, οι κρατήσεις είχαν αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με το 2019, ενώ τον Απρίλιο, όπως ήταν αναμενόμενο, μειώθηκαν κατά 70-90%. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ειδικά σε ό,τι αφορά εξοχικά διαμερίσματα στη Βόρεια Θάλασσα, έγιναν οι διπλάσιες κρατήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Έκπληξη προκαλεί στους ειδικούς η μεγάλη άνοδος που καταγράφεται στα πακέτα κρουαζιέρας. «Οι προκρατήσεις είναι αυτή τη στιγμή κατά διψήφιο ποσοστό περισσότερες από πέρυσι», αναφέρει ο υπεύθυνος της ειδικής ιστοσελίδας «Ε-Hoi» Τιμ Κρέτκε. Διευκρινίζει ότι μόνο οι μισές από αυτές αφορούν προηγουμένως ακυρωθείσες κρατήσεις. Επιπλέον, από την στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε η συζήτηση για το άνοιγμα των συνόρων, ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται και στο ενδιαφέρον για κρουαζιέρες στην Μεσόγειο. Ειδικά για αυτές τις κρουαζιέρες, ενδιαφέρον διαπιστώνεται και για κρατήσεις ακόμη και για το 2021 ή το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr

Τίνα Σιδέρη

Αφήστε μια απάντηση