Spotify: Επιτρέπει στους γονείς να ελέγξουν το ιστορικό και να blocκάρουν περιεχόμενο

Spotify

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε, το Spotify κυκλοφόρησε το Spotify Kids, μία εφαρμογή η οποία έρχεται για να λύσει τα χέρια των γονιών, των οποίων τα παιδιά χρησιμοποιούν την μουσική πλατφόρμα. Το Spotify από σήμερα, ξεκίνησε να δίνει στους γονείς περισσότερους τρόπους για να προστατέψουν τα παιδιά τους από την ακατάλληλη μουσική.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα οι γονείς θα μπορούν να δούνε το ιστορικό των παιδιών τους και ταυτόχρονα, θα μπορούν να μπλοκάρουν το περιεχόμενο που οι ίδιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να παρακολουθούν τα παιδιά.

Για να αποκτήσει πρόσβαση ο γονέας στις ρυθμίσεις, θα πρέπει να μεταβεί στην ενότητα “Grown Ups” και έπειτα να επιλέξει ποιανού λογαριασμού το ιστορικό θέλει να δει. Στο ιστορικό θα υπάρχουν όλα τα τραγούδια τα οποία άκουσε το παιδί τους τελευταίους τρεις μήνες. Από την ίδια ενότητα ο γονέας θα μπορεί με παρατεταμένο πάτημα να μπλοκάρει το περιεχόμενο που θεωρεί ακατάλληλο.

Μέχρι και αυτήν την στιγμή, το Spotify Kids έχει 8.000 τραγούδια, ιστορίες και ηχητικά βιβλία. Τέλος, το Spotify λέει ότι αυτές είναι μερικές από τις πρώτες λειτουργίες προστασίας που θα έρθουν στην πλατφόρμα για τα παιδιά.

Πηγή

Spotify: Επιτρέπει στους γονείς να ελέγξουν το ιστορικό και να blocκάρουν περιεχόμενοTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης