Πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία τιμούν τους νεκρούς της Marfin

Πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία τιμούν τους νεκρούς της Marfin

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στο κτίριο της Marfin στην οδό Σταδίου, στη μνήμη των τριών νεκρών από εμπρησμό πριν 10 χρόνια. Στις 09:45, στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του απέναντι στην βία.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον χώρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Καταδίκασε επίσης την «υποκρισία» όπως είπε, του Κ. Μητσοτάκη, που αποφάσισε μετά από 10 χρόνια τον φάκελο για έρευνα στην υπόθεση.

Στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και θα εκπροσωπηθεί η Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ θα κάνει νωρίτερα ξεχωριστή τελετή. Το θέμα, όπως και η απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί το ελληνικό δημόσιο από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων, προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η ΝΔ την απουσία των κομμάτων της Αριστεράς από την εκδήλωση, σημειώνοντας ότι στη Δημοκρατία και οι απουσίες έχουν το νόημά τους.

Επικοινωνιακή φιέστα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως αναγκάστηκε να πάρει πίσω την αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης.

Για υποκρισία της κυβέρνησης μίλησε το ΚΚΕ.

Πέρασαν 10 χρόνια και 4 μέρες από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου. Εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας. Αναμέσα τους και ένα αγέννητο παιδί.

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών) σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση