Μ. Κατρίνης: Λάθος μήνυμα σε αγορές,οικονομία,Ευρώπη το σενάριο των πρόωρων εκλογών(audio)

Μ. Κατρίνης: Λάθος μήνυμα σε αγορές,οικονομία,Ευρώπη το σενάριο των πρόωρων εκλογών(audio)

Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, τις καθυστερήσεις στην ενίσχυση της αγοράς και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Κατρίνης είπε πως η κυβέρνηση, στον βωμό του να απλοποιήσει και να επιταχύνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, κατάφερε να ξεσηκώσει το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς, όπως επεσήμανε, ενώ για παράδειγμα στην Γερμανία το 60% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι από μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε μας δίνεται απόλυτη προτεραιότητα σε πολύ μεγάλες επενδύσεις. Αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να υπάρχει παρέμβαση στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Natura και προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ υπογράμμισε ότι με την Βουλή να υπολειτουργεί δεν μπορεί να έρχεται ένα τέτοιο νομοσχέδιο χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει διαβούλευση. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά «πρώτη φορά έχω λάβει τόσα πολλά υπομνήματα από τόσο διαφορετικούς φορείς που διαμαρτύρονται».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε ως αντίφαση ότι η κυβέρνηση επικαλείται ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την τόνωση της αγοράς, ενώ «στα θέματα της αγοράς αυτής καθ’ αυτής υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις» και ανέφερε ως παράδειγμα την επιστρεπτέα προκαταβολή «που ψηφίστηκε 30 Μαρτίου και σήμερα 6 Μαΐου ακόμη δεν έχουν μπει λεφτά στις επιχειρήσεις». Υπογράμμισε επίσης τα «ανυπέρβλητα εμπόδια που βάζουν οι τράπεζες στην διαδικασία δανειοδότησης των μικρών επιχειρήσεων» εξηγώντας πως πρόκειται για «δάνεια που δίνονται με 80% εγγύηση από το ελληνικό δημόσιο». Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βάλουν τους όρους ρευστότητας στην αγορά, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο επιχειρήσεων, τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές αναλύσεις που αναφέρονται σε ανοιχτό διάλογο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο κ. Κατρίνης ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως δεν υπάρχει «καμία διάθεση σύγκλισης ή επικοινωνίας ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την ΝΔ» καθώς «εμείς συνομιλούμε με τον κόσμο που μιλούσε παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ».
Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό που «δεν έχει διαψεύσει το σενάριο που διακινείται για πρόωρες εκλογές».

Όπως τόνισε ο κ. Κατρίνης «οι πολίτες θέλουν ένα σχέδιο ανασυγκρότησης» και «δεν χρειαζόμαστε άγονες αντιπαραθέσεις ούτε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο». Και επανέλαβε πως «ο πρωθυπουργός πρέπει να το ξεκαθαρίσει άμεσα αλλιώς θα είναι ηθικός αυτουργός για τα σενάρια που διακινούνται και εκπέμπουν λάθος μήνυμα στις αγορές, την οικονομία και στην Ευρώπη».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση