MediaTek Helio G85: Επίσημα το νέο SoC με πειραγμένη GPU

MediaTek Helio G85 Official

Μαζί με τα smartphones της θυγατρικής της, τα Redmi Note 9, η Xiaomi αποκάλυψε και τον νέο επεξεργαστή της MediaTek, τον Helio G85, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα νέα έξυπνα τηλέφωνα.

Είναι απλά ένας G80 με υπερχονισμένη GPU

Ο MediaTek Helio G85 κυκλοφόρησε τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του προηγούμενου gaming επεξεργαστή της εταιρείας, του Helio G80, ο οποίος έκανε ντεμπούτο μαζί με το Realme 6i.

Το νέο SoC είναι βασισμένο σε 12nm διαδικασία και έχει 2 πυρήνες Cortex-A75 χρονισμένους στα 2.0GHz και 6 πυρήνες Cortex-A55, των οποίων τον χρονισμό δεν αποκάλυψε η εταιρεία.

MediaTek Helio G85 Official

Ο MediaTek Helio G85 έχει τους ίδιους πυρήνες και τον ίδιο χρονισμό με τον Helio G80, η μόνη διαφορά των δύο επεξεργαστών φαίνεται να συναντάται στον χρονισμό της GPU και μόνο. Η Mali G52 MC2 είναι χρονισμένη στα 1.000MHz στον G85, ενώ ο χρονισμός της στον G80 είναι στα 950MHz.

Η MediaTek δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα όλες τις λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή, οπότε, ίσως τα δύο SoCs διαφέρουν και σε άλλα σημεία.

Όπως και να έχει, η Xiaomi σύγκρινε τον MediaTek Helio G85 με τους Exynos 9611 και Snapdragon 665. Με βάση τα benchmarks που παρουσίασε η εταιρεία, ο νέος gaming επεξεργαστής ξεπερνά σε επιδόσεις και τα δύο SoCs.

MediaTek Helio G85 Official

Πηγή

MediaTek Helio G85: Επίσημα το νέο SoC με πειραγμένη GPUTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος