Συνεδρίαση της Προανακριτικής- Κατάθεση Ξ. Δημητρίου

Συνεδρίαση της Προανακριτικής- Κατάθεση Ξ. Δημητρίου

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis, με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Η Ξένη Δημητρίου έχει ήδη καταθέσει ενώπιον του αντεισαγγελέα Ευάγγελου Ζαχαρή, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων κ.κ. Τζούρα και Μανώλη, στην υπόθεση Novartis.

H κ. Δημητρίου κατέθεσε στον κ. Ζαχαρή, μετά τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, για σειρά παρατυπιών, κατά την έρευνα για τη NOVARTIS και σχέδιο προφυλάκισης προεκλογικά τριών πολιτικών προσώπων, επίσης για τον ισχυρισμό του ότι ήταν σε γνώση της κ. Δημητρίου πως ο «Ρασπούτιν.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας με επιστολή του προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη και αντιφατική την εσπευσμένη, όπως αναφέρει, αυριανή συνεδρίαση, σε σχέση με τα μέτρα περί απαγόρευσης των συναθροίσεων.«Η εσπευσμένη αυτή συνεδρίαση της επιτροπής θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητη και αντιφατική σε σχέση με τα μέτρα που η κυβέρνηση ζητεί να εφαρμοστούν από τους πολίτες της χώρας», τόνισε.

Παράλληλα, υπέβαλλε αιτήματα για την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, μεταξύ αυτών και για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ι. Μπούγας: Αναγκαία η ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, σε συντομότερο χρόνο

Ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας σε συντομότερο χρόνο, από τη στιγμή που η Βουλή αποφασίζει την άρση ασυλίας βουλευτή, προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ, πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης Ιωάννης Μπούγας.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, της οποίας είναι μέλος, ο Ιωάννης Μπούγας εισηγήθηκε να υποβάλει πρόταση η Επιτροπή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να περιληφθεί διάταξη στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που θα προβλέπει, από τον χρόνο που θα δοθεί η άδεια από τη Βουλή για τη δίωξη βουλευτή, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 62 του Συντάγματος και 83 του Κανονισμού της Βουλής, εφόσον πρόκειται για πλημμέλημα η διαδικασία να περατώνεται εντός διαστήματος δεκαοκτώ μηνών, ενώ αν πρόκειται για κακούργημα εντός τριών ετών.

«Ο σκοπός της ανωτέρω πρότασης είναι να ολοκληρώνεται σύντομα η ποινική διαδικασία, ώστε ο βουλευτής να μην εκτίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώπιον της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι, από τη μια είναι θεμιτή η αξίωση να αντιμετωπίζονται οι βουλευτές όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης, από την άλλη, εφόσον πρόκειται για πρόσωπα που κατά τεκμήριο λαμβάνουν περισσότερη δημόσια έκθεση, να μην χρονίζουν οι υποθέσεις τους στην ποινική δικαιοσύνη», ανέφερε ο βουλευτής για το περιεχόμενο της πρότασής του.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση