MediaTek: Ανακοινώνει νέο chip στις 7 Μαΐου, ίσως για οικονομικά 5G smartphones

MediaTek 5G smartphone SoC.jpg

Παρά τις προσπάθειες της MediaTek, τα τελευταία χρόνια η Qualcomm ήταν η απόλυτη κυρίαρχος των chipset στα Android smartphones. Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια της εταιρείας τα τελευταία χρόνια ήταν το Redmi Note 8 Pro με τον επεξεργαστή G90T, όμως φαίνεται πως ετοιμάζεται για αντεπίθεση.

Η MediaTek έστειλε προσκλήσεις για ένα νέο event που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, χωρίς να αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την ετικέτα της πρόσκλησης, “5G all-inclusive”, το event θα έχει να κάνει με την ανακοίνωση ενός νέου chipset με υποστήριξη δικτύων 5G που θα προστεθεί στις προτάσεις της εταιρείας, μαζί με τα Dimensity 800 και Dimensity 1000.

Σύμφωνα με αναφορές το νέο chip θα είναι ένα MT6853 SoC, το οποίο θα τροφοδοτεί κυρίως οικονομικές συσκευές 5G. Αυτή θα είναι και η πιο λογική κίνηση από πλευράς MediaTek, καθώς τα Dimensity 800 και 1000 που ήδη κυκλοφορούν και έχουν ενσωματωθεί σε αρκετές συσκευές στοχεύουν σε mid-range και premium κατηγορίες αντίστοιχα.

Ένα ακόμα στοιχείο που έρχεται να επιβεβαιώσει τις παραπάνω αναφορές είναι η φήμη πως η Redmi (Xiaomi) εργάζεται πάνω σε μία οικονομική συσκευής με την ονομασία K30i, η οποία θα έχει υποστήριξη δικτύων 5G και τιμή γύρω στα 250 Δολάρια. Αναμένουμε λοιπόν περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη παρουσίαση.

Πηγή

MediaTek: Ανακοινώνει νέο chip στις 7 Μαΐου, ίσως για οικονομικά 5G smartphonesTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης