Covid-19: Στους 138 οι θάνατοι στη χώρα μας-43 οι διασωληνωμένοι (live+video)

Covid-19: Στους 138 οι θάνατοι στη χώρα μας-43 οι διασωληνωμένοι (live+video)

Στη χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν 17 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 2.534. Διασωληνωμένοι παραμένουν 43 ασθενείς και 65 πήραν εξιτήριο.  Ένας 84χρονος άνδρας, ο οποίος κατέληξε στο ΝΙΜΤΣ, όπως και ένας 90χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου, προστέθηκαν σήμερα στη μακάβρια λίστα, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στην Ελλάδα, στους 138. Και οι δύο είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο 84χρονος είναι το πέμπτο θύμα του Covid19 από την επιδημική έξαρση στην κλινική «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι.

Παρακολουθήστε από την ΕΡΤ όλες τις εξελίξεις

Νοσηλεύεται 31χρονη ασθενής με θετικό τεστ για 2η φορά

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε στο δεύτερο τεστ η 31χρονη γυναίκα, που είχε ασθενήσει από τον Covid-19, είχε αναρρώσει, είχε βγει αρνητική στον σχετικό έλεγχο και στις 6 Απριλίου είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμό». Πλέον εχει επιστρέψει στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ο Σ. Τσιόδρας απαντώντας χθες σε ερωτήσεις που αφορούν την επανεμφάνιση του ιού είπε ότι πιθανότατα η περίπτωση της 31χρονης πρόκειται για επανανίχνευση ή μεγάλη παραμονή του ιού στο σώμα, ακόμη και για ένα μήνα αφότου βρέθηκε θετική στον ιό. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαναλοίμωξη, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό επαναλοίμωξης. Όμως, τα περιστατικά αυτά χρειάζονται επιπλέον διερεύνηση και προσοχή καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος για το τι έχει συμβεί».
Ο ίδιος τόνισε ότι η περίπτωση αυτή δεν φαίνεται να διαφέρει από άλλες που έχουν αναφερθεί διεθνώς και είπε ότι παρακάλεσε να συνεχιστεί η παρακολούθηση του περιστατικού. Ωστόσο, επισήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά φαίνεται ότι δεν συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.

Λάρισα: Θετικός στον κορoνοϊό 50χρονος από τον οικισμό της Ν.Σμύρνης

Ένας 50χρονος από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα βρέθηκε θετικός χθες στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Την ίδια ώρα, επανελέγχονται 10 από τα 24 θετικά κρούσματα κορονοϊού που είχαν βρεθεί στον οικισμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε πως δεν καταγράφηκε κανένα επιπλέον κρούσμα κορονοϊού, χθες Δευτέρα 27 Απριλίου, με τον αριθμό των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να παραμένει 180.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η μεταφορά σε κλινική του τελευταίου ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η κατάσταση του είναι καλή. Αισθητά βελτιωμένη είναι και η κατάσταση του νοσηλευόμενου στη ΜΕΘ. Τα τελευταία 33 δείγματα που εξετάσθηκαν χθες ήταν όλα αρνητικά.

Τέλος στο νοσοκομείο της Πρέβεζας νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά κορονοϊου και αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

Πηγή ΕΡΤ, ΕΡΤ Ιωαννίνων

Σχετική είδηση: Ενημέρωση ΓΓΠΠ-ΕΟΔΥ: 17 νέα κρούσματα, δύο θάνατοι-Σύνολο θανάτων: 136-Δύσκολο στάδιο η χαλάρωση των μέτρων (video)

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση