Στα 24 δις το πακέτο στήριξης της Ελληνικής οικονομίας (video)

Στα 24 δις το πακέτο στήριξης της Ελληνικής οικονομίας (video)

Έτοιμη να νομοθετήσει πρόγραμμα τόνωσης της απασχόλησης με κονδύλια ύψους ενάμισι δισεκατομμυρίου ευρώ είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Το πρόγραμμα θα αφορά στην ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων που θα απασχοληθούν με μειωμένο ωράριο το επόμενο χρονικό διάστημα. Εν τω μεταξύ, από σήμερα θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τη χορήγηση δανείων με επιδότηση του επιτοκίου.

Το πρόγραμμα θα αφορά στην ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων που θα απασχοληθούν με μειωμένο ωράριο το επόμενο χρονικό διάστημα. Εν τω μεταξύ, από σήμερα θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τη χορήγηση δανείων με επιδότηση του επιτοκίου.

Ενεργοποιείται σήμερα, για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους το δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης δανείου για κεφάλαιο κίνησης, με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Βασικό κριτήριο για την λήψη της επιδότησης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας κατά τα δύο αυτά έτη.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει φέτος σε μεγάλη ύφεση, αλλά δεν πρόκειται να μπούμε σε μνημόνια, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 150 χιλιάδες επιστήμονες θα δουν την Πέμπτη στο λογαριασμό τους τα 600 ευρώ, ενώ την Τετάρτη και έως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για όσους επιστήμονες δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση.

Άλλοι 600 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν στους λογαριασμούς τους 800 ευρώ, ενώ πάνω από 90.000 επιχειρήσεις θα βοηθηθούν, υπογράμμισε ο κ. Σταικούρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση