Διάγγελμα του πρωθυπουργού για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα (live)

Διάγγελμα του πρωθυπουργού για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα (live)

Στις 6 το απόγευμα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, σηματοδοτώντας τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Πρόκειται να υπάρξουν τρία στάδια, τα οποία όμως θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να μπορεί να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους.
Ωστόσο, αυτό που διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση, κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες, είναι πως και την επόμενη μέρα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για τη διασφάλισης της υγείας και της υγιεινής των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δεν ακολουθούν τους νέους κανόνες, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερα αυστηρά πρόστιμα.

Το πρώτο στάδιο θα περιλαμβάνει -όπως όλα δείχνουν- κατάργηση του sms και του ειδικού εντύπου μετακινήσεων, οι οποίες απελευθερώνονται αρχικά εντός νομού. Πιθανό είναι, ωστόσο, να μην απελευθερωθούν το πρώτο διάστημα οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Μετά τις ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης από τους υφυπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Μεταφορών, τον κ. Τσιόδρα, τον κ. Χαρδαλιά και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο.

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση