Αργεντινή: Οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Την οριστική αναστολή του πρωταθλήματος Αργεντινής ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά τα πρωταθλήματα σε Ολλανδία και Βέλγιο, η χώρα της Λατινικής Αμερικής γίνεται η τρίτη που αναγκάζεται να ανακοινώσει την οριστική διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος (ανεστάλη η Superliga και όχι μόνο).

Την είδηση έκανε γνωστή σε συνέντευξή του στην Tnt Sports ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (AFA), Κλαούντιο «Τσίκι» Τάπια, δηλώνοντας ότι «όλα τα πρωταθλήματα τελείωσαν και αύριο (28/04) η απόφαση αυτή θα επικυρωθεί από την εκτελεστική επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης».

Όπως υπογράμμισε ο Τάπια, «θα επιστρέψουμε στο γήπεδο μόνο όταν οι υγειονομικές αρχές μας δώσουν το “πράσινο φως”. Εν ολίγοις, θα παίξουμε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα καθοριστούν τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο επόμενο Copa Libertadores, ενώ δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί. Ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Αργεντινή, πριν από την αναστολή της δραστηριότητας, ήταν αυτός της 10ης Μαρτίου μεταξύ της Εστουδιάντες και της Ράθινγκ Κλουμπ, που έληξε με 2-1 για τους φιλοξενούμενους από την Αβεγιανέδα.

Μετά από την οριστική διακοπή, η δραστηριότητα στη «χώρα του τάνγκο» θα συνεχιστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στην κατάταξη προηγείται η Μπόκα Τζούνιορς με 48 βαθμούς, η Ρίβερ Πλέιτ έχει 47 και η Βελέζ Σάρσφιλντ 39, ενώ στην τέταρτη θέση, που δίνει το τελευταίο εισιτήριο, για τους προκριματικούς της διοργάνωσης, ισοβαθμούν στους 39 πόντους Ράθινγκ Κλουμπ και Αρχεντίνος Τζούνιορς.


Αφήστε μια απάντηση