Snapdragon 865+: Υπάρχει περίπτωση να μην κυκλοφορήσει φέτος

Snapdragon 735 Specs Leak

Πέρυσι, η Qualcomm είχε κυκλοφορήσει δύο flagship επεξεργαστές. Αυτό έκανε τους πάντες να περιμένουν ότι εκτός από τον Snapdragon 865, η εταιρεία θα ανακοινώσει φέτος και τον Snapdragon 865+. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορά από το GizmoChina, η Qualcomm δεν θα κυκλοφορήσει φέτος δεύτερο flagship επεξεργαστή.

Ο Chief Marketing Officer της κινέζικης εταιρείας Meizu, Wan Zhigiang, ανέφερε στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo το γεγονός ότι η κατασκευάστρια επεξεργαστών δεν θα διαθέσει φέτος τον πολυαναμενόμενο Snapdragon 865+, ο οποίος αναμενόταν να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε gaming smartphones νέας γενιάς.

Τελικά τι ισχύει; Θα έχουμε gaming focused SoC φέτος;

Ωστόσο, ο Κινέζος blogger τεχνολογίας Digital Chat έχει αναφέρει ότι η Qualcomm θα διαθέσει και φέτος έναν επεξεργαστή ειδικά σχεδιασμένο για gaming. Κάτι που περιπλέκει κάπως τα πράγματα.

Όπως και να έχει, η δήλωση του Wan Zhigiang έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Οπότε, θεωρούμε ότι τα φετινά flagships smartphones κάθε κατηγορίας θα πρέπει να αρκεστούν στον ταπεινό Snapdragon 865.

Αξίζει να αναφέρουμε πως φαντάζει λογικό το γεγονός ότι η Qualcomm δεν θα κυκλοφορήσει τον Snapdragon 865+. Στην επίσημη περιγραφή του SD 865 γίνεται ξεκάθαρο ότι διαθέτει gaming χαρακτηριστικά που μπορούν να ανταγωνιστούν τις επιδόσεις των gaming PC.

Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, σε συνδυασμό με την υποστήριξη 5G και την καλύτερη ενεργειακή απόδοση, η Qualcomm κυκλοφόρησε απευθείας έναν επεξεργαστή κατάλληλο τόσο για συμβατικά flagships, όσο και gaming smartphones.

Πηγή

Snapdragon 865+: Υπάρχει περίπτωση να μην κυκλοφορήσει φέτοςTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος