Εν αναμονή επίσημων αποτελεσμάτων για Κρανίδι και Ν. Σμύρνη Λάρισας (live)

Εν αναμονή επίσημων αποτελεσμάτων για Κρανίδι και Ν. Σμύρνη Λάρισας (live)

Αρνητικά για κορονοϊό είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- και τα 177 δείγματα, που ελήφθησαν από κατοίκους που είχαν έρθει σε επαφή με πρόσφυγες από τη δομή στο Κρανίδι, ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται εντός των επόμενων ωρών. Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρθηκαν δυο παιδιά από τη δομή για προληπτικούς λόγους. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα αρθεί η καραντίνα στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Στο Δήμο Ερμιονίδας, ευλαβικά εφαρμόζονται τα μέτρα, στη δομή των μεταναστών με τα 150 κρούσματα. Ο 19χρονος Σομαλός που νόσησε, μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, ενώ δύο μικρά παιδιά από τη δομή, που εμφάνισαν υψηλό πυρετό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους. Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα από τα 177 τεστ που έγιναν σε κατοίκους που είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικά για κορονοϊό είναι και τα 177 δείγματα. Επίσης, στάλθηκαν στην Ερμιονίδα 5.000 μάσκες.

Ο τελικός επιδημιολογικός έλεγχος γίνεται στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, και αν τα αποτελέσματα είναι καθαρά, θα αρθούν σήμερα τα μέτρα της καραντίνας. Πόρτα-πόρτα έγιναν χθες το πρωί 115 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο συνοικισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Συνολικά τέσσερα συνεργεία από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον συντονιστή καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Χρήστου Καλομπάτσιου, πήραν δείγματα στην περιοχή της καραντίνας. Παράλληλα, ένα ακόμη συνεργείο πήρε 20 δείγματα από το Ιατρικό Κέντρο Υποδοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων και να κριθεί αν και ποιοι μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους.

Εκτός όμως από το Κρανίδι, σε καραντίνα είναι από χθες τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη, όπου έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Στη χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, είχαμε 7 νέα κρούσματα, με το σύνολο να ανέρχεται στα 2.408. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, ενώ 55 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

infographics: Πάνος Κωνσταντόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση